Onder de loep: multi-window op de Samsung Galaxy S3

Deze week kwam dan eindelijk de langverwachte Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3. Deze update brengt een aantal leuke nieuwe features. Eerder bespraken we al de ‘Weinig licht’ camera modus, en nu is het tijd om de ‘multi-window’ feature onder de loep te nemen.

Screenshot_2013-01-11-23-26-57 Onder de loep: multi-window op de Samsung Galaxy S3

Dankzij multi-window is het mogelijk om meerdere applicaties tegelijkertijd op het scherm te tonen, én te gebruiken. Zo kun je pas écht multi-tasken op je smartphone, zonder telkens van applicatie te moeten wisselen. Deze feature werd oorspronkelijk geïntroduceerd op de Galaxy Note 2 – met zijn 5,5 inch beeldscherm – maar later bedacht Samsung dat het scherm van de Galaxy S3 ook groot genoeg is voor deze functie.

Dankzij multi-window kun je nu browsen en email lezen tegelijk. En direct tekst vanuit je browser naar een email copy/pasten. Maar wie graag muziek luistert op YouTube kan dit nu perfect combineren met andere bezigheden. Open YouTube en een applicatie, en maak vervolgens het YouTube venster zo klein mogelijk. Zo blijft er nog genoeg ruimte over voor andere dingen, maar heb je niet het probleem dat YouTube stopt met afspelen zodra je naar een andere app switcht. Uiteraard werkt dit alles ook prima in landschapsmodus (met je Galaxy S3 een kwartslag gedraaid).

galaxy-s3-multi-window-activeren Onder de loep: multi-window op de Samsung Galaxy S3

Raak de Terug toets wat langer aan om Multi-window te activeren

Je activeert multi-window door de Terug toets eventjes ‘ingedrukt’ te houden. Links in beeld verschijnt dat de multi-window werkbalk. Selecteer daar één van de toepassingen die compatible is met deze feature en sleep die naar de onderste of bovenste schermhelft. De app wordt daar dan geopend.

Het ‘balkje’ dat de vensters scheidt kun je omhoog of omlaag schuiven met je vinger, om zo de venstergrootte naar behoefte aan te passen (zie afbeelding hieronder, links). En door het ‘lipje’ aan de werkbalk aan te raken kun je deze verbergen, of juist weer tevoorschijn halen (afbeelding hieronder, rechts).

multi-window-galaxy-s3-grootte-veranderen Onder de loep: multi-window op de Samsung Galaxy S3multi-window-galaxy-s3-werkbalk-verbergen Onder de loep: multi-window op de Samsung Galaxy S3

Om de multi-window feature weer uit te zetten raak je de Terug toets weer even wat langer aan, en de werkbalk verdwijnt weer netjes uit beeld.

Al met al voegt de multi-window feature weer een toffe nieuwe dimensie toe aan de veelzijdigheid van de Galaxy S3. Als jíj nog goede tips hebt voor het gebruik van deze functie, laat het dan weten in de reacties hieronder!

(met dank aan Henk 😉 )

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Henk zegt

  Ha ha die Arthur.
  Prima uitleg, nu nog meer apps die geschikt zijn.
  Dit moeten de devs van de apps aanpassen.
  Heb al wel een lijst met aangepaste apps die door anderen aangepast zijn.
  Dus als zij het kunnen is het voor de app bouwer ook een peule schil.
  Hier de link.

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2039710

  Let op als je deze gebruikt, dan werkt de automatische update niet meer.
  En let op dat je de laatste versie pakt, er zitten ook veel oude versies bij, zoals whattsapp.

 2. yvonne zegt

  Ik heb een galaxy S3 maar die multiwindow werkt bij mij niet. Ik kan hem niet aan zetten en die terugtoets ingedrukt houden helpt ook niet! Help!

  • Camille zegt

   Hoi Yvonne, iIk weet niet of je het probleem nog hebt maar ik had hetzelfde en vond deze oplossing op de xdadevelopers site:
   1. Go to “Settings – My Device – Home Screen Mode”
   2. Select “Easy Mode” and apply
   3. Go back into “Settings – My Device – Home Screen Mode”
   4. Select “Standard Mode” and apply
   5. Go to “Settings – My Device – Display” and enable “Multi window”

Praat mee