De Samsung Galaxy S2 Plus is onthuld!

We kennen maar weinig smartphones die er zó lang over deden om uiteindelijk onthuld te worden. De eerste geruchten over de Samsung Galaxy S2 Plus stammen al uit de zomer van 2011, maar nú is hij er dan eindelijk: de plaatsvervanger van de geliefde Galaxy S2!

samsung-galaxy-s2-plus-b1 De Samsung Galaxy S2 Plus is onthuld!

Zoals verwacht – het is tenslotte januari 2013 – heeft Samsung vandaag het toestel zonder veel bombarie onthuld. Qua design is de Galaxy S2 Plus de tweelingbroer van de Galaxy S2. En ook qua specificaties ontlopen beide toestellen elkaar niet zoveel. De vraag is dan natuurlijk wat er anders is aan de Galaxy S2 Plus.

samsung-galaxy-s2-plus-p-3 De Samsung Galaxy S2 Plus is onthuld!

Ten eerste het besturingssysteem. De Galaxy S2 werd oorspronkelijk geleverd met Android versie 2.3, en kreeg inmiddels een update naar versie 4.0. De update naar Android 4.1 komt er ook een dezer dagen aan. De Galaxy S2 Plus wordt gewoon direct ‘out of the box’ geleverd met Android versie 4.1.2. Daarnaast vinden we op de ‘Plus’ een flink aantal gloednieuwe features die we alleen kennen van Samsung’s topmodellen zoals de Galaxy S3 en de Note 2: Smart Stay, Popup Video en Direct Call.

samsung-galaxy-s2-plus-p-5 De Samsung Galaxy S2 Plus is onthuld!

De camera van de S2 Plus heeft een resolutie van acht megapixels, en maakt – in tegenstelling tot die van de S2 – foto’s zonder vertraging. Deze zogeheten ‘zero shutter lag’ zorgt ervoor dat een foto direct genomen wordt als je de toets aanraakt zonder de irritante vertraging die je op veel andere smartphones ziet.

Het scherm van de Galaxy S2 Plus is identiek aan dat van de Galaxy S2 – en dat is wel prima. Het Super Amoled Plus scherm heeft een diagonaal van 4,3 inch – 11 centimeter – en een resolutie van 480 bij 800 pixels. Omdat het een Amoled scherm is, is het contrast ontzettend hoog: zwart is echt zwart, en niet zoals bij smartphones zonder Amoled scherm donkergrijs.

samsung-galaxy-s2-plus-p-1 De Samsung Galaxy S2 Plus is onthuld!

Al met al blaast Samsung met de Galaxy S2 Plus het model van de Galaxy S2 weer nieuw leven in door een bij-de-tijds besturingssysteem, nieuwe features, en een snelle camera. De sterke punten van de S2, zoals het scherm, blijven ongewijzigd. Het enige ‘minpunt’ van de Galaxy S2 Plus ten opzichte van de S2 is de verminderde opslagcapaciteit. De S2 Plus is standaard voorzien van 8 GB ruimte om je foto’s, video’s, muziek- en overige bestanden op te slaan. Wél is een microSD slot aanwezig, zodat je zelf tot 64 GB opslagcapaciteit kunt toevoegen.

samsung-galaxy-s2-plus-p-41 De Samsung Galaxy S2 Plus is onthuld!

 

Wie nu al in het bezit is van een Galaxy S2 kan gewoon rustig de Android 4.1 update voor dat toestel afwachten. Wie op zoek is naar een snelle, maar betaalbare smartphone met een hoop features die je tot nu toe alleen in de topmodellen zag, heeft aan de S2 Plus een prima keuze.

Een precieze prijs van de Galaxy S2 Plus is op dit moment nog niet bekend, maar we verwachten dat het een echte ‘middenklasser’ zal zijn, met een prijs zonder abonnement rond de 350 euro. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in de kleuren wit en blauw, en – als we de geruchten mogen geloven – eind januari in de winkels liggen.

(via)

 

Galaxy deal tips

Praat mee