Recap: Samsung Galaxy Note 3 geruchten op een rijtje

Wat is er toch aan de hand? De Samsung Galaxy Note 2 is eigenlijk pas net op de markt, en van links en rechts vliegen de geruchten over de Galaxy Note 3 ons om de oren. Tijd voor een overzicht.

samsung-galaxy-note-3-geruchten Recap: Samsung Galaxy Note 3 geruchten op een rijtje

De geruchten over de Note 3 hangen natuurlijk direct samen met die over dat andere toestel waar momenteel ontzettend veel over gespeculeerd wordt: de Galaxy S4. Omdat de eerste Note qua hardware gebaseerd was op de Galaxy S2, en de Note 2 op de Galaxy S3, is het onvermijdelijk dat álles wat we nu te weten komen over de Galaxy S4 in feite ook nieuws is over de derde iteratie van de Note smartphone serie.

Als eerste was er het nieuws over het scherm van de Note 3. Omdat een 1080p resolutie onvermijdelijk is voor een high end smartphone in 2013, is deze ook onvermijdelijk voor de Note 3. Tel daar het nieuws bij op dat 6,3 inch de nieuwe 5,5 inch zal zijn, en we weten dat de Note 3 vermoedelijk zal gaan beschikken over een 6,3 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, met een respectabele pixeldichtheid van 350 pixels per inch.

samsung-galaxy-note-3-exynos-5-octa-presentatie Recap: Samsung Galaxy Note 3 geruchten op een rijtje

Ook over het kloppend hart van de Galaxy Note 3 – de processor – zijn we inmiddels een stuk wijzer, na Samsung’s onthulling van de Exynos 5 Octa system-on-a-chip (SoC). Dit is een dubbele quadcore processor, met vier krachtige Cortex A15 rekenkernen, en vier energiezuinig Cortex A7 cores.

Over de software op de Galaxy Note 3 kunnen we kort zijn: daar is nog maar weinig over bekend. Wel weten we dat de volgende grote update van het Android besturingssysteem de stap naar Android 5.0 (of 4.3) zal zijn met de vermoedelijke bijnaam Key Lime Pie. Deze wordt waarschijnlijk in mei onthuld op Google’s I/O evenement. Dit laat in principe ruim voldoende tijd voor een implementatie in de Galaxy Note 3, en dus gaan we voor nu maar even vanuit dat dit ook dé Android versie van het toestel zal zijn.

Grote vragen die nu nog open staan over de Note 3, zijn de vragen m.b.t. het design, Samsung’s eigen interface, en de batterij. De eerste twee vragen kunnen we waarschijnlijk beantwoorden na de onthulling van de Galaxy S4 – de laatste zal hoogstwaarschijnlijk een verrassing blijven tot de introductie van de Galaxy Note 3 zelf.

Deze introductie wordt overigens pas begin september van dit jaar verwacht – als Samsung de Note 3 tenminste weer introduceert aan de vooravond van de IFA beurs in Berlijn, zoals ze dat ook met de eerste twee Notes deed.

Voor nu blijft de Galaxy Note 2 gewoon het paradepaardje in de smartphone line-up van Samsung. En terecht natuurlijk, de geruchten over de Note 3 hoeven daarover geen verwarring te veroorzaken.

(0.a. via UnwiredView)

Samsung Galaxy Note 2 Aanbiedingen

Samsung
Galaxy S2 Plus GT-I9105
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
[table "13” not found /]
Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee