Tip: de ‘Reader mode’ op de Samsung Galaxy S3

Surfen op internet is een prettige ervaring op de Galaxy S3. Alles gaat snel, scrollen gaat soepel, en in- of uitzoomen kost het toestel geen enkele moeite. Maar ondanks het feit dat de S3 een behoorlijk groot scherm heeft (voor een telefoon) is het soms toch prettiger om lange stukken tekst te lezen zonder alle franje van de webpagina. Dan is de ‘Reader mode’ een uitkomst.

samsung-galaxy-s3-reader-mode Tip: de 'Reader mode' op de Samsung Galaxy S3

Reader mode is in feite gewoon een specifieke manier waarop de browser een webpagina weergeeft – alleen de tekst van een artikel met de bijbehorende afbeeldingen krijg je te zien. Reader mode werkt dus ook alleen maar op pagina’s waarop duidelijk één tekst wordt weergegeven. Hier op galaxyclub.nl werkt reader mode bijvoorbeeld niet op de frontpage, maar wel in afzonderlijke artikelen.

Je kunt reader mode eenvoudig inschakelen. Zodra een pagina geladen is, en deze modus is beschikbaar verschijnt er boven in de adresbalk van de browser een groen ikoontje met de letter R (zie de bovenstaande afbeelding). Tik die aan en de browser schakelt vliegensvlug over. Als je eenmaal in deze reader mode bent, kun je weer terugschakelen met het browser ikoontje linksboven (die blauwe wereldbol ja). Ook kun je snel en simpel de lettergrootte van de tekst aanpassen met de ‘T’-ikoontjes rechtsbovenin.

Hieronder zie je onze review van de S3, links in de normale browser, rechts in de reader modus.

Screenshot_2013-01-19-20-49-29 Tip: de 'Reader mode' op de Samsung Galaxy S3Screenshot_2013-01-19-20-49-56 Tip: de 'Reader mode' op de Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee