GT-N5100 is de Samsung Galaxy Note 8.0

Het apparaat met productnaam GT-N5100 was hier en daar al een aantal keer opgedoken, en nu wordt duidelijk wat het precies is: de Samsung Galaxy Note 8.0.

samsung-galaxy-note-8-8 GT-N5100 is de Samsung Galaxy Note 8.0

Dit, maar dan met een 8,0 inch scherm

Volgens exclusieve informatie van de insiders van Sammobile gaat het hier dus om een soort ‘tussenmodel’ Note, tussen de Galaxy Note 2 en de Galaxy Note 10.1 in. De Galaxy Note 8.0 is dus een compacte tablet, uiteraard mét S Pen stylus, en een 8 inch beeldscherm.

Hoewel we van Samsung ieder moment tablets verwachten met een veel hogere beeldresolutie, is de Note 8.0 nog voorzien van een LCD display met 1280 bij 800 pixels. Verder zal er een vijf megapixel camera aan boord zijn, 2 GB RAM geheugen, en draait het apparaat standaard op Android 4.2 Jellybean.

Uit eerdere benchmark testresultaten was al gebleken dat de Note 8.0 draait op de Exynos 4 Quad processor die we al kennen van de Note 2 en de Note 10.1

De Galaxy Note 8.0 meet 21,1 bij 13,6 centimeter, en is iets minder dan 8 millimeter dik. Het gewicht ligt rond de 330 gram.

Op zich voldoet de Note 8.0 aan de eerder gewekte verwachtingen, behalve dat het scherm een – voor Samsung – unieke afmeting heeft, met zijn 8 inch. Tot nu toe werd uitgegaan van 7,0 of 7,7 inch. Of dit betekent dat Samsung de spreekwoordelijke aanval opent op Apple’s 7,9 inch iPad Mini is nog maar de vraag – het omgekeerde was eerder het geval. Maar qua afmetingen biedt de Note 8.0 een interessant alternatief, niet in de laatste plaats door de inmiddels bekende S Pen stylus.

De Galaxy Note 8.0 zal worden onthuld op de Mobile World Congress die eind februari in Barcelona van start gaat. Over prijzen is nog helemaal niets bekend.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee