Camera tips voor de Samsung Galaxy Note 2

Een groot deel van de smartphone bezitters gebruiken de camera van het toestel op de simpelste manier: camera app starten, foto maken. Of: camera app starten, overschakelen naar video, video opnemen. Makkelijk, een meestal helemaal niks mis mee. Maar juist de camera’s van Samsung’s toptoestellen – zoals die van de Galaxy Note 2 – zitten boordevol met instellingen en leuke features. Je moet er alleen een keertje voor gaan zitten. Om je alvast op weg te helpen, twee (willekeurige) camera tips voor de Note 2.

galaxy-note-2-camera-weinig-licht-1 Camera tips voor de Samsung Galaxy Note 2

 

De ‘Weinig licht’ modus

Het is van oudsher niet het sterkste punt van de camera in een telefoon, foto’s maken bij weinig licht. De noodzakelijkerwijs kleine lens is gewoon niet gemaakt voor het schieten van scherpe plaatjes in het halfdonker. Toch is het in uitermate schemerige omstandigheden mogelijk om verrassend goede foto’s te maken met de Galaxy Note 2. Het enige wat je moet doen is even overschakelen naar de ‘Weinig licht’ modus.

Je vindt ‘m in het menuutje onder de middelste knop in de linker zijbalk in de camera app (zie afbeelding boven), netjes helemaal onderin het lijstje weggestopt. En de resultaten zijn eigenlijk best wel verrassend. Als het écht donker is, helpt ook deze modus niet, maar in de schemering of in slecht verlichte ruimtes zijn de gemaakte foto’s echt stukken beter dan in de ‘standaard’ modus. Een voorbeeld vind je hieronder – voor de foto rechts werd géén flitser gebruikt.

samsung-galaxy-note-2-camera-weinig-licht-modus-voorbeeld Camera tips voor de Samsung Galaxy Note 2

 

Slow motion video (en ‘snelle beweging’)

Ook als je video’s opneemt valt er een hoop te ontdekken. Één van de geinige opties die Samsung standaard in de Note 2 heeft ingebakken, is de mogelijkheid om slow motion filmpjes op te nemen. Je vindt deze optie onder de middelste knop in de linker zijbalk van de camera app in video stand (zie afbeelding hieronder). Eenmaal in deze modus kun je ook nog eens kiezen uit de helft, een kwart, of éénachtste van de normale snelheid.

Screenshot_2013-01-14-20-56-49 Camera tips voor de Samsung Galaxy Note 2

Op dezelfde manier kun je alles ook sneller opnemen – door Samsung elegant ‘Snelle beweging’ genaamd, en wel twee, vier, of acht keer zo snel.

Overigens zijn deze video settings er meer voor de lol: de beeldkwaliteit heeft aanzienlijk te lijden onder deze manier van opnemen. Maar zet je Note 2 in de Slow motion modus op 1/8, neem een emmer water en wat willekeurige voorwerpen, en film maar raak. Plezier gegarandeerd (zeker als je kinderen hebt).

Zoals gezegd: de bovenstaande features zijn wat ons betreft niet dé twee tips die je persé moet weten. Het is meer een tip voor iedereen die zijn camera app normaal vrij gedachtenloos gebruikt, om er eens in te duiken. Er valt met de (overigens voor een smartphone erg goede) camera van de Note 2 namelijk genoeg te ontdekken.

Samsung Galaxy Note 2 Aanbiedingen

Samsung
Galaxy S2 Plus GT-I9105
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
[table "13” not found /]
Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Galaxy deal tips

Praat mee