Dát is snel: Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 fixt en voorkomt problemen

Dat Samsung op dit moment bezig is de Galaxy S3 te voorzien van Android versie 4.1.2 – inclusief de nieuwe features van de ‘Premium Suite’ – wisten we al. Tot nu toe kwam Nederland nog niet aan de beurt, maar wij verwachten ook hier de update zeer binnenkort te kunnen installeren. Volgens de laatste berichten heeft Samsung de software van de update aangepast, zodat deze zowel het ‘Exynos kernel lek‘ fixt, als de problemen met het moederbord voorkomt.

samsung-galaxy-s3-kernel-moederbord-fix-android-4-1-2-update Dát is snel: Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 fixt en voorkomt problemen

Het lek in de kernel van de Exynos processor van de Galaxy S3 kan in theorie uitgebuit worden om zogenaamde ‘root toegang’ te krijgen op een toestel dat niet door de gebruiker ‘geroot’ is. Dit lek is in de aanstaande update dus gedicht.

Ook het probleem met het moederbord van het toestel zou, volgens onderzoek van Sammobile, na de nieuwe update niet meer voor komen. Dit is echter nog niet officieel bevestigd door Samsung – alleen door ‘insiders’ – en of dit probleem echt verholpen is zal pas na verloop van tijd blijken.

(via Sammobile)

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. LaTiNo zegt

  De moederboard-fix zou in de nieuwe bootloader zitten, maar dat is idd nog steeds niet bevestigd. Niet door Samsung en niet door de community.

 2. rob hermans zegt

  Ik draai nu een week op 4.1.2. Fijne update met leuke extra’s , alleen is het toetsenbord achteruit gegaan de voorspellende functie dient bij elk woord bevestigd te worden (crap) accuduur is hetzelfde.

 3. Mahmut zegt

  De meeste landen hebben de update al van 4.1.2 maar die moederbord update zit daar niet in dus die krijgen die dan weer apart toch? en Nederland heeft de 4.1.2 nog niet gehad en die krijgt dus allebei de update’s in een.

 4. Remi zegt

  Hoe weet je welke versie je moet nemen.
  Volgens de telefoon en Kies is er geen update voor mij, versie 4.1.1 (I9300XXDLID) staat erop.

Praat mee