En… daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

Update: zoals hieronder in de reacties al te lezen was, ontvangen sommige gebruikers de update met firmware versie I9300XXELL5. Voor zover wij kunnen nagaan betreft dat de update voor gebruikers met een ‘branded’ Vodafone toestel – deze kwamen namelijk ook vandaag al aan de beurt. De ‘unbranded’ Galaxy S3 krijgt de update, zoals hieronder beschreven, met firmware versie I9300XXELL4. Gebruikers met een toestel van KPN of T-Mobile moeten nog heel even geduld hebben.

Beide versies – XXELL4 en XXELL5 – bevatten overigens nog niet de fix voor het ‘Exynos lek’ en het ‘moederbord probleem‘. Hopelijk volgen deze dus snel in de vorm van een kleinere update. Uiteraard lees je het hier zodra dat gebeurt!

Oorspronkelijke bericht:

Jawel, daar is hij – de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 in Nederland. Het hele pakket van bijna 130 MB brengt een hoop nieuwe features en verbeteringen.

Screenshot_2013-01-07-12-01-45 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

Door de grootte van de update raden wij je aan deze alleen down te loaden via een WiFi verbinding – je wilt niet je halve databundel verstoken om hem via mobiel internet op de toestel te krijgen, tenslotte.

Zoals je hieronder kunt zien is de lang verwachte Premium Suite van de partij, leuke nieuwe mogelijkheden zoals het gebruiken van meerdere apps op één scherm, een nieuwe camera modus voor weinig licht, de reader modus voor de browser, en een aantal nieuwe manieren om door je gallerij te bladeren.

Daarnaast scoort onze vers geupdate Galaxy S3 dik boven de 6000 in de Quadrant benchmark app, waar het toestel voorheen bleef steken rond een (ook niet misselijke) 5600. Snelheidswinst lijkt dus met de nieuwe update ook behaald te zijn (hoewel we ons bewust zijn dat Quadrant geen al te beste indicatie is).

Screenshot_2013-01-07-12-08-55 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)Screenshot_2013-01-07-12-13-07 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

Screenshot_2013-01-07-12-37-10 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)Screenshot_2013-01-07-12-35-33 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

Screenshot_2013-01-07-12-31-36 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

Screenshot_2013-01-08-11-27-06 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)Screenshot_2013-01-08-11-24-15 En... daar is hij dan: de Android 4.1.2 update voor de Samsung Galaxy S3 (update: +Vodafone)

De in ons land aangeboden update is firmware versie I9300XXELL4. Hierin zijn, voor zover wij kunnen nagaan, de fixes voor het ‘Exynos lek’ en het ‘moederbord issue‘ probleem nog niet verwerkt (laat het ons weten als we het fout hebben!) We verwachten dus op korte termijn nog een (kleine) update. Tenslotte werd vorige week al bekend dat de fixes beschikbaar zijn en in sommige landen al uitgerold worden.

 

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

   • yuroun zegt

    Zeker apart dan. Moet ook zeggen dat alle info anders is dan dat er boven staat. Maar dat zal allemaal wel te maken hebben met de andere versie?

  • alper zegt

   dan heb je vodafone versie, die krijgen cijfer 5 op het eind, cijfer 4 is voor unbranded/losse toestellen

   geen bootfix dat komt later nog

 1. yusufic zegt

  Toegang tot software updateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek. probeer het later. wat is dit? kan iemand me helpen?

  Toegang tot software updateservice beschikbaar voor gebruikers in volgorde van verzoek. probeer het later. wat is dit? kan iemand me helpen?

  • Arthur Dent zegt

   Dat is Samsungs voor: ‘Er zijn nog zoveel wachtenden voor u dat u het beter later nog eens probeert’ (ergo er proberen teveel mensen tegelijk de update down te loaden). Het voorkomt dat je gaat downloaden met 0,02 Kb/s en het vijf dagen duurt 😉

 2. Alex zegt

  Weet iemand of in de premium suite versie het ook mogelijk is om het lijstje apps dat je in dat multiview window krijgt ook te bewerken is? En dan met name zelf apps toevoegen die je in dat lijstje wilt hebben? Ik weet dat je apps eruit kunt halen (uit het standaardlijstje).

 3. EJee zegt

  Grrr… even de frustratie kwijt… 😛

  Ik wilde slim zijn en probeerde de update met Kies uit te voeren. Dat wil Kies niet want Kies vindt de batterij niet genoeg geladen. Volgens de telefoon is die 97% geladen.

  Dan had ik maar niet slim moeten willen wezen.

 4. EJee zegt

  De batterij er even uit en weer opnieuw opstarten. ’t Zou niet moeten hoeven maar daarna verliep de update via Kies vlot.

  Loopt-ie weer gelijk met m’n SGT 7.7 die middels ParanoidAndroid al op 4.1.2. draaide.

 5. Omarion zegt

  Sinds zaterdag heb ik de nieuwe update versie eropstaan. Ik kan echter vanaf dat moment mijn contactpersonenlijst niet openen alsmede de oproepenlijst. Als ik op het icoon klik krijg ik een zwart scherm. Meerdere die dit probleem hebben? Echt bizar, geen idee hoe dit te fixen.

 6. Marc Derksen zegt

  Ik kreeg gisteren een firmware update binnen: I9300XXELLA. Mijn 4.1.2 update kreeg ik een paar weken geleden.
  Bevat deze versie wel de ‘fixes’?

Praat mee