Samsung begint uitrol Android 4.1.2 update voor Galaxy S3

De laatste update voor de Samsung Galaxy S3 bracht Android versie 4.1.1 naar het toestel – en nu begint de gestage uitrol van Android 4.1.2, te beginnen in Polen. Met deze update komen een aantal leuke nieuwe features naar de Galaxy S3.

galaxy-s3-android-4-1-2-multi-window Samsung begint uitrol Android 4.1.2 update voor Galaxy S3galaxy-s3-android-4-1-2-gallerij Samsung begint uitrol Android 4.1.2 update voor Galaxy S3

Zo zien we, zoals verwacht, de mogelijkheid om meerdere apps tegelijk op het scherm te gebruiken: multi-window (ook multi-view genoemd). Daarnaast komt er een nieuwe gallerij applicatie met 3D weergaves – bekend van de Galaxy Note 2 – naar de Galaxy S3. Smart rotation is ook van de partij, waardoor het toestel de schermweergave – portret- of landschapsmodus – aanpast aan de stand van het gezicht dat naar het toestel kijkt.

galaxy-s3-android-4-1-2-notification-customization Samsung begint uitrol Android 4.1.2 update voor Galaxy S3galaxy-s3-android-4-1-2-smart-rotation Samsung begint uitrol Android 4.1.2 update voor Galaxy S3

De sneltoetsen in het notificatiescherm kunnen na de update door de gebruiker worden aangepast, en er komen context gebonden homescreens onder de naam Page Buddy.

Vooralsnog is de update alleen beschikbaar in Polen. Wanneer de update naar Nederland komt is – zoals gebruikelijk – nog niet precies bekend, en hangt er onder andere vanaf of je een zogenaamde ‘unbranded’ Galaxy S3 hebt of eentje van een provider.

(via SamMobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

    • Arthur Dent zegt

      Een ‘unbranded’ toestel heeft geen provider-specifieke software, en kan in de regel dus sneller geupdate worden. Bij ‘branded’ toestellen moet de provider-specifieke software nog toegevoegd worden aan de firmware nadat deze al beschikbaar is. Daarom duurt het normaal gesproken iets langer – soms een paar dagen, soms een paar weken – voordat ‘branded’ toestellen een update ontvangen.

  1. Ab zegt

    pffff, ik heb hem al op mijn sg2, is weliswaar een testversie maar hij werkt super en ook nog instelbaar in het nederlands.

    is een officiele versie geen root dus.

Praat mee