Nu al Android 4.2 op je Samsung Galaxy S3? Check de CyanogenMod 10.1 ROM!

Ben je bekend met termen als ‘rooten’ en ‘flashen’? Dan is het onderstaande bericht misschien iets voor jou. Zegt dit alles je niets, dan raden we je aan te wachten op Samsung’s officiële updates. Wat je ook doet: wij van galaxyclub.nl zijn niet verantwoordelijk voor wat jij met jouw eigen Galaxy S3 doet. Dat gezegd hebbend, het volgende…

Terwijl de officiële update voor de Samsung Galaxy S3 naar Android 4.1.2 ieder moment kan arriveren, weet de oplettende gadget fanaat natuurlijk dat Android 4.2 al beschikbaar is op een beperkt aantal smartphones (Nexus 4) en tablets (Nexus 7 en 10). Wanneer deze in de vorm van een Samsung update naar de Galaxy S3 komt is onbekend, maar de échte doe-het-zelvert kan vanaf nu een CyanogenMod ROM versie 10.1 ‘flashen’.

samsung-galaxy-s3-cyanogenmod-rom-10-1-nightlies Nu al Android 4.2 op je Samsung Galaxy S3? Check de CyanogenMod 10.1 ROM!

Hoewel de officiële release van CyanogenMod 10.1 nog even op zich laat wachten, zijn de zogenaamde ‘nightlies’ voor de internationale (en dus ook de Nederlandse) Galaxy S3 nu te downloaden (HIER). En waar CyanogenMod 10 nog gebaseerd was op Android 4.1 Jellybean, is de basis voor versie 10.1 de allernieuwste Android versie, 4.2 (flauw genoeg ook Jellybean genaamd).

Android 4.1 wás al een stuk sneller en vloeiender dan Android 4.0, dankzij de verbeterde weergave van de interface (‘Project Butter’). Android 4.2 doet hier nog een schepje bovenop, waardoor alles nóg een stukje prettiger te bedienen is. Ook kun je widgets toevoegen aan het lockscreen van je telefoon, waardoor deze weer net even wat functioneler wordt.

Op dit moment zijn er alleen nog maar de ‘nightly’ versies van CyanogenMod 10.1 beschikbaar – een soort beta-versies die al wel stabiel genoeg zijn voor dagelijks gebruik.

Meer informatie over de CyanogenMod ROM’s vind je HIER – versie 10.1 kun je HIER downloaden.

(via Sammobile)

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee