De Samsung Galaxy S3 in 2013: vooruitzichten, updates

Kerst is achter de rug, kado’s zijn uitgepakt, en de afwas gedaan – op naar de jaarwisseling, op naar 2013! Tijd dus ook, om even vooruit te blikken: wat gaat volgend jaar brengen voor de Samsung Galaxy S3?

 

galaxy-s3-2013 De Samsung Galaxy S3 in 2013: vooruitzichten, updates

 

Galaxy S3 als topmodel

De S3 is nu zeven maanden op de markt – en domineert al die tijd al de verkooplijsten. Geen geringe prestatie natuurlijk. Maar hoe lang zal dit nog zo blijven? Vermoedelijk zien we straks in mei een ‘opvolger’ arriveren: de (jaja) Galaxy S4. Opvolger staat hiervoor tussen aanhalingstekens, want dit betekent natuurlijk niet dat de Galaxy S3 van het toneel zal verdwijnen. Op dit moment wordt ook de Galaxy S2 nog volop verkocht, tenslotte. Alleen de status van ‘topmodel’ zal dan afgestaan moeten worden aan een nieuwe telg in de Galax S familie. Maar… de komende vijf maanden blijft de S3 gewoon dé Android smartphone – en daarna ook nog wel even, maar dan in een lagere prijsklasse. Wil je dus erg graag een S3, maar vind je hem écht nog te duur? Wacht dan nog tot de introductie van de Galaxy S4.

 

samsung-galaxy-s3-android-5-key-lime-pie De Samsung Galaxy S3 in 2013: vooruitzichten, updates

 

Updates

Natuurlijk kan nu ieder moment de update voor de S3 naar Android 4.1.2 Jellybean worden uitgerold in ons land – inclusief de zogeheten Premium Suite met allerlei leuke nieuwe features. Maar wat staat er daarna op het programma? In ieder geval hebben we Android 4.2 nog tegoed – een update die niet ontzettend ingrijpend is, maar waarvan we weten dat deze vroeg of laat wel voorbij zal rollen. Echt interessant wordt het wat ons betreft pas weer nadat Google komend voorjaar de volgende grote stap in Android land – vermoedelijk Android 5.0 – zal onthullen. Wat Android 5.0 ‘Key Lime Pie’ allemaal gaat brengen is nog niet bekend. Maar zeker verwachten we eind 2013 nog een significante update voor onze geliefde S3 – naar Android 5.0 dus.

 

Bij de tijd blijven

Oké. Je hebt nu een Galaxy S3 – nét gekocht, of al sinds een half jaar. Hoe lang kan deze nog mee in vergelijking met de volgende generatie smartphones? Onze glazen bol is helaas bedekt met een laag stof, maar zeker is dat de hardware van de Galaxy S3 ook op dit moment nog tot de absolute top van de markt behoort. Daarnaast leert een blik op aankomende updates voor de Galaxy S2 en de eerste Galaxy Note – toestellen uit 2011 – ons dat Samsung er een gewoonte van maakt ook aan ‘oudere’ toestellen nieuwe features toe te voegen. De kans is dus niet gering dat we ook later in 2013 nieuwe features op de Galaxy S3 zullen zien verschijnen, die mogelijk pas onthuld zullen worden met de Galaxy S4. Met andere woorden: de rek is nog lang niet uit de S3. Niet op hardware gebied, maar ook niet op software/feature gebied.

 

Wijzelf

Wijzelf blijven gewoon al het belangrijke Galaxy S3 nieuws brengen, inclusief tips, weetjes, de beste aanbiedingen, en natuurlijk alle updates. Voor nu wensen we je in ieder geval alvast een fantastische jaarwisseling!

 

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. frank van es zegt

  heeft de update de vertraging(lag) kunnen verwijderen die komt als je soms de contacten op vraagt.
  Die duurt bij mij soms 4 sec en op alle forrums kan ik daar geen opplossingen voor vinden.
  Zelf heb ik nu geen orginele rom van samsung er op staan maar die heeft er ook last van.

 2. Adrie Weijn zegt

  rara hoe kan dit

  ik heb nu enkele weken mijn s3 in bezit,dit was tot volle tevredenheid.
  maar sinds vandaag ( 15-02-2013 ) dus niet meer
  ik kan geen verbinding maken met wifi bij het invullen van de gegevens gaat die verrievieren en zet t gewoon uit 🙁

  rara hoe kan dat ?

Praat mee