Android 4.1 voor de eerste Galaxy Note: december-januari

Heel wat bezitters van de eerste Samsung Galaxy Note zitten met smart te wachten op de beloofde, en veelbelovende update voor het toestel naar Android 4.1.2 Jellybean. De Zweedse tak van de Zuid-Koreaanse smartphone gigant heeft een eerdere ‘deadline’ (november) inmiddels verschoven naar ‘december-januari’.

samsung-galaxy-note-jellybean-update Android 4.1 voor de eerste Galaxy Note: december-januari

Naast de vraag hoe accuraat informatie van Samsung Zweden is – het zijn niet de nationale Samsungtakken die besluiten wanneer een update wordt aangeboden – is het mogelijk om te speculeren over de reden van deze uitstel. Tenminste, als er echt sprake is van uitstel, want behalve een paar lokale Scandinavische Samsung’s (Zweden dus, en Denemarken) is er tot nu toe nooit een datum voor de update genoemd. Dit alles neemt niet weg dat de laatst uitgelekte firmwareversies aantonen dat de update in feite volledig af lijkt te zijn. Is er dus meer aan de hand?

Één mogelijkheid ligt in een recent opgedoken ‘lek’ in de kernel van de Exynos 4210 processor die we onder andere in de Galaxy Note vinden. Dankzij dit lek is het mogelijk om een applicatie toegang te geven tot de ‘root’ van het systeem, zonder dat de eigenaar het toestel geroot heeft. Het is dus denkbaar dat Samsung een oplossing voor dit probleem samen met de update wil aanbieden, zodat je het toestel niet twee keer in korte tijd hoeft te updaten.

Hoe het ook zij: de update komt eraan, daaraan hoeft niemand te twijfelen. Of het dit jaar nog gebeurt… durven wij niet te zeggen.

(via SamsungSESamMobile)

Top 5 Aanbiedingen voor de eerste Galaxy Note

Samsung
Galaxy S4 Mini GT-I9190
SamsungGalaxy S4 Mini GT-I9190
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled
qHD
960 x 540 pixels
256 pixels per inch
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Dual core Soc @ 1,7 GHz
Andreno 305 GPU
GeheugenRAM: 1,5 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, HDR, 1080p video opname
Voor: 1,9megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyroscoop, nabijheid, IR
Verbindingen(4G), HSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, infrarood, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1900 mAh
Afmetingen
Gewicht
124,6 x 61,3 x 8,9mm
107 gram
FeaturesAir Gesture, Air View, Smart Scroll, Smart Pause, Smart Stay, Smart Rotation, en meer.
BesturingssysteemAndroid 4.2 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, S Translator, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Galaxy deal tips

Praat mee