Android 4.1 op de Samsung Galaxy S2… vertraging?

Zo goed als Samsung de laatste tijd bezig was met het aanbieden van updates voor verschillende toestellen, zo verwarrend blijft de situatie rond de update voor de Galaxy S2 naar Android 4.1.2 Jellybean. Zeker, hij komt eraan, maar het lijkt erop dat dit niet meer in 2012 gaat gebeuren.

samsung-galaxy-s2-jellybean-update Android 4.1 op de Samsung Galaxy S2... vertraging?

Een tijdje geleden was er nog sprake van een update in november, maar wie af en toe een blik op zijn of haar kalender werpt weet dat dit niet haalbaar bleek. De Zweedse tak van Samsung – eerder verantwoordelijk voor het noemen van november als maand waarin de update zou komen – heeft het inmiddels over december-januari.

Dit, terwijl de nieuwe firmware naar verluid al helemaal klaar is. De kink in de kabel zou een recent ontdekt lek zijn in de kernel van de Exynos processor in het toestel. Dankzij dit lek kunnen applicaties toegang krijgen tot de ‘root’ van het systeem – zonder dat deze door de gebruiker zelf ‘geroot’ is. Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung proberen twee vliegen in één klap te slaan, door een fix voor dit probleem in de update te bakken. Het resultaat: een paar weken vertraging.

Uiteraard is het bovenstaand slechts een soort van ‘educated guess’: voorlopig houdt Samsung zelf haar mond dicht. Sterker nog: het is maar de vraag in hoeverre informatie van bijvoorbeeld Samsung Zweden betrouwbaar is. Het uitrollen van updates gebeurt vanuit Samsung HQ in Zuid-Korea, en zoals we destijds bij de Android 4.0 update zagen zijn ook lokale Samsung takken lang niet altijd op de hoogte van een aanstaand releaseschema.

(via SamsungZwedenSamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Erik zegt

  Net nog even naar cygnogenmod zitten kijken op youtube maar de look and feel spreekt me nog steeds niet echt aan. Ik blijf nog even een touch wiz slaaf. En die gelekte firmware installeer ik voorlopig niet (ook al is hij nog zo goed), volgens een aantal sites zou de nieuwe firmware dit jaar nog komen. En anders wordt het januari. Ik ben op dit moment best tevreden.

 2. w.jellema zegt

  had 4.1.2 erop met odin, was opzich wel goed, maar liep in het lockscreen regelmatig vast, of het duurde een seconde of 2 3 voor hij opstarte. het ergste was nog dat hij vorige week helemaal niks meer deed. Maar gelukkig is de samsung service super en hebben ze een nieuw binnen werk en nieuwe firmware terug gezet. en dat allemaal binnen de garantie. Nu heb ik dus weer 4.0.4 erop en het draaid echt veel soepeler geen problemen meer en de batterij doet het ook weer veel langer. Voor mij geen onofficieele firmware meer. gewoon geduld en de official firmware gebruiken is het beste.

  • ZwollieBoy zegt

   Zozo, aardige gastjes dan bij die service center! Ik zou denken dat ze zouden zeggen bekijk t maar je hebt er zelf mee lopen klooien en zoek het zelf maar uit. 😉

   Zo zijn ze dus niet. 🙂

   Welke versie draai je nu dan van 4.0.4? Kun je mischien kernel enz even doorgeven?

 3. jellyman zegt

  jelly B is perfect en draait goed op galaxy2, dat het lockscreen af en toe vast zit vind ik geen probleem, dit ziet er vel beter uit dan icecream, ik wil altijd het nieuwste van het nieuwste

 4. john zegt

  @w.jellema
  waar heb je die dikkere battery gekocht want ik ben der naar opzoek en hier in belgië is dat precies niet echt te vinden en anders heb ik nog niet echt goed gezocht.

  grtz

 5. ZwollieBoy zegt

  Ik ga nu niks meer voor mijn s2 kopen. Over een half jaartje mag ik verlengen. En gaat de s2 dus weg. Ik moet er nog even een half jaartje mee leren leven 🙂

 6. john zegt

  ik werk meestal met xt9 indeling van het toetsenbord omdat ik maar 1 hand heb voor te gebruiken en dat volledig toetsenbord te groot is, maar zaten toch ook wel wat fouten in.

  ik hoop dat dat opgelost is in de officiele versie anders moet ik verderdoen met android 4.0.4.

  bij de custom roms zit het er niet op en als je zo’n toetsenborden download van google play daar zit overal wel hier of daar een fout in wel heel spijtig zou ik het vinden.

 7. Klaas zegt

  IK heb een nog geheel orginele Samsung Galaxy S2 met android 4.04.
  Nu heb ik odin en jelly bean 4.1.2 gedownload via sammobile.
  I9100XXLSJ_I9100OXXLS1_OXX.zip.
  Nu is mijn vraag : Kan ik Jelly Bean 4.1.2 met odin en S2 in downloadmode gewoon installeren of moet de S2 eerst ergens mee geroot worden?

Praat mee