7 inch Samsung Galaxy Note GT-N5100 duikt weer op

Wat begon met één type smartphone lijkt langzaam uit te groeien tot een volledige productlijn, zeker nu de Samsung GT-N5100 – vermoedelijk een 7 of 7,7 inch Galaxy Note – wederom opduikt. Dit keer zien we een aantal specificaties die eerder uitlekten bevestigd in de database van de benchmark applicatie GLBench.

samsung-galaxy-note-7-glbench 7 inch Samsung Galaxy Note GT-N5100 duikt weer op

Uit de gegevens blijkt dat de nieuwe ‘middelste’ Note inderdaad over een quadcore Exynos processor beschikt, en wel met een maximale kloksnelheid van 1,6 GHz – precies hetzelfde als de Galaxy Note 2, dus. De schermresolutie is 1280 bij 800 pixels, en het apparaat draait op Android 4.1.2.

Het blijft nog onduidelijk wanneer we deze nieuwe telg in de Note familie officieel kunnen verwelkomen – de komende twee maanden zijn er drie gelegenheden waarbij dit zomaar het geval zou kunnen zijn: de Consumer Electronics Show in Las Vegas (8-11 januari), het Samsung Forum in Monaco (4-6 februari), óf het Mobile World Congress in Barcelona (25-28 februari).

In ieder geval lijkt het Samsung niet ontgaan dat de markt voor compacte tablets – die de Koreanen destijds nota bene zélf gecreëerd hebben met de eerste Galaxy Tab – het afgelopen jaar ontzettend gegroeid is, getuige bijvoorbeeld de Nexus 7 tablet, of de iPad Mini.

Uiteraard kunnen we de plank flink misslaan, en blijkt straks de GT-N5100 helemaal geen 7 inch Note te zijn, maar bijvoorbeeld een 4 of 4,8 inch variant. Een soort Note Mini dus. Wie het weet mag het zeggen…

(via SamMobile)

 

Galaxy deal tips

Reacties

  1. zegt

    Als Samsung zo doorgaat dan zitten wij in de toekomst te kijken naar een smart TV phone. Dus tv en telefoon in 1. Of lopen wij over straat met een flatscreen aan onze oor. Dan neem ik wel een jabra bluetooth. We wachten af. I love the new gadgets, the future. 🙂 Ik heb de note. 1 en 2 opzak. Op naar nummer 3.:-D

Praat mee