Samsung Galaxy S3 wereldwijd populairste smartphone

Volgens Strategy Analytics was de Samsung Galaxy S3 het afgelopen kwartaal wereldwijd de best verkochte smartphone. Inderdaad, beter dan de roemruchte iPhone.

samsung-galaxy-s3-best-verkochte-smartphone Samsung Galaxy S3 wereldwijd populairste smartphone

Dat de Samsung Galaxy S3 een klaterend succes is, was al wel duidelijk. Maar traditie getrouw is Apple’s topmodel iPhone hét toestel waar er het meest van verkocht worden – tot het afgelopen kwartaal dus. Hoewel Apple’s iPhone 4S nog steeds in grote aantallen over de toonbank ging – 16,2 miljoen stuks in drie maanden – werden er van de Galax S3 in dezelfde periode maarliefst 18 miljoen verkocht.

Al met al is dit toch een opmerkelijke prestatie van Samsung, een bedrijf dat eigenlijk een strategie hanteert waarbij er voor iedere smaak en beurs een ander type smartphone op de markt wordt gebracht. Dit in tegenstelling tot Apple, die een soort ‘one-size-fits-all’ strategie nastreeft. Met andere woorden: eigenlijk behaalt Samsung enorme verkoopaantallen door haar brede product portfolio, en niet met één specifiek toestel. De Galaxy S3 blijkt de uitzondering die de regel dan wel zal bevestigen.

De verwachting is dat de iPhone 5 de koppositie terug over zal nemen van de Galaxy S3 in het laatste kwartaal van het jaar – het eerste volledige kwartaal dat de iPhone 5 in de winkels ligt. Echter, een korte rondgang langs verschillende winkels, leert ons dat de Galaxy S3 ook nú nog veel verkoop-top-5-lijstjes aanvoert.

(via Reuters)

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee