Samsung Galaxy Note 2 tip: snelle weergave

Oké, het is geen wereldveranderende tip, maar wij vinden zelf de ‘Snelle weergave’ feature van de Samsung Galaxy Note 2 om één of andere subjectieve reden zó tof, dat we ‘m toch even onder de aandacht willen brengen.

samsung-galaxy-note-2-snelle-weergave Samsung Galaxy Note 2 tip: snelle weergave

(afbeelding: [email protected])

‘Snelle weergave’ biedt de gebruiker in één oogopslag de belangrijkste informatie zonder het toestel aan te hoeven zetten. Als deze in rust voor je op tafel ligt, hoef je alleen je hand er een keer boven te houden en de Note 2 vertelt je alles over gemiste oproepen, ontvangen berichten, je batterijstatus, en de titel van het nummer dat momenteel door de MP3 speler wordt afgespeeld. Tevens kun je zelf kiezen wélke meldingen in het overzicht worden opgenomen.

Om Snelle weergave in te schakelen ga je via de Menu toets naar Instellingen -> Beweging -> Snelle weergave aanvinken. Welke meldingen je wilt zien kun je – verwarrenderwijze – kiezen onder Geavanceerde instellingen, verderop in het Beweging menu.

Screenshot_2012-11-23-21-37-15 Samsung Galaxy Note 2 tip: snelle weergave

Screenshot_2012-11-23-21-42-32 Samsung Galaxy Note 2 tip: snelle weergave

Nadat je Snelle weergave hebt ingeschakeld, kun je het toestel uitzetten. Houdt vervolgens even je hand boven het toestel (kan echt kort zijn), en op bijna spookachtige wijze licht deze dan even op met de gewenste informatie.

Echt heel nuttig is het niet (even op je Home knop drukken is niet meer werk), maar het is typisch één van de vele snufjes die Samsung in de Note 2 heeft gepropt waar je vrij makkelijk overheen kijkt, terwijl het effect – zoals gezegd, volgens ons dan – toch wel ‘iets’ heeft.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Fre4ked zegt

    Hé verrek, ik had deze optie nog helemaal niet gezien.

    Hij werkt niet echt optimaal moet ik zeggen, maar het idee is zeer grappig. Het zou leuker zijn als je hem er geen seconde boven hoefde te houden, maar er even overeen hoefde te vegen o.e.d. Verder doet hij het niet altijd.. Maar het is een grappige functie!!

Praat mee