Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5

Deze week zal wel onze ‘Samsung Galaxy S3 camera vergelijk week’ zijn: een paar dagen terug plaatsen we de vergelijking tussen de camera’s van de Galaxy S3 en de nieuwe Sony Xperia T – en uit dezelfde pan scheppen we nu dus een vergelijking tussen de camera’s van de S3 en de iPhone 5.

camera-vergelijk-samsung-galaxy-s3-versus-iphone-5 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5

 

Beide toestellen zijn voorzien van een acht megapixel camera, en verschillende bronnen (bijv. HIER en HIER) wijzen op grote overeenkomsten tussen de camera modules van de toestellen. De verwachting is dus dat ze elkaar op camera gebied niet al te veel zullen ontlopen. Toch kon je in onze iPhone 5 versus Galaxy S3 vergelijking al lezen dat er onder de loep wel degelijk verschillen te bespeuren zijn. Nu, echter, gaat het gewoon om de plaatjes die je met de toestellen kunt maken, bijvoorbeeld op een regenachtige dag in het park.

 

galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-toestellen Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5

De Galaxy S3 gefotografeerd door de iPhone 5 – en vice versa

 

De onderstaande testfoto’s zijn genomen met alle instellingen op ‘automatisch’ – dus het inschatten van licht en andere factoren is geheel aan de (software van) de toestellen overgelaten. De bovenste foto’s zijn genomen met de  Galaxy S3, de onderste foto’s door de iPhone 5. En net zoals in de vergelijking tussen de S3 en de Sony Xperia T laten we de conclusies over aan ieders eigen inzichten en voorkeuren…

 

galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-1-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5 galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-2-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5 galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-3-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5

galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-4-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5 galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-5-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5 galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-6-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5

galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-7-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5 galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-8-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5 galaxy-s3-iphone-5-camera-vergelijk-9-199x300 Camera vergelijk: Samsung Galaxy S3 versus iPhone 5

(veel dank aan de mannen van AndroidPit.de)

iPhone 5 versus Galaxy S3 prijsvergelijk:


[table "16” not found /]

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Jeroen Brosens zegt

    Bedankt voor dit vergelijk!
    Ik heb zelf een S3, maar ik zie dat de iPhone5 een zeer natuurgetrouwe kleurweergave laat zien, vooral te zien bij de groene blaadjes en het hekwerk in het bos. Wel is te zien dat de donkere gebieden bij de iPhone5 iets te licht worden weergegeven, waardoor het contrast soms wat te laag is.

Praat mee