Android 4.1.2 voor Samsung Galaxy S2 uitgelekt

Nog steeds is niet helemaal duidelijk wanneer de Samsung Galaxy S2 een update gaat krijgen naar Android 4.1 – 4.1.2 om precies te zijn – maar wél is er nu echt een vroege firmware versie uitgelekt.

samsung-galaxy-s2-android-4-1-2-rom-3 Android 4.1.2 voor Samsung Galaxy S2 uitgelekt

In de opgedoken Android 4.1.2. ROM zien we een hoop features die we al kennen van de Galaxy S3: de Nature UX interface, Smart Stay, Direct Call, en Popup Play. Ook heb je als gebruiker nu de keuze tussen twee startscherm modi: de normale modus, en de eenvoudige modus waarbij de bediening van het toestel nét even wat simpeler en overzichtelijker is gemaakt.

Natuurlijk brengt deze ROM ook Google’s ‘Project Butter’ naar de Galaxy S2, met als resultaat dat de interface zo soepel werkt als – inderdaad – boter.

samsung-galaxy-s2-android-4-1-2-rom-180x300 Android 4.1.2 voor Samsung Galaxy S2 uitgelektsamsung-galaxy-s2-android-4-1-2-rom-2-180x300 Android 4.1.2 voor Samsung Galaxy S2 uitgelekt

De uitgelekte ROM bevestigt wat we eigenlijk al wisten: wat betreft de interface en gebruikerervaring kon deze update wel eens een grotere stap vooruit betekenen dan de update naar Android 4.0, waarbij uiterlijk veel dingen hetzelfde bleven als daarvoor.

Wie het aandurft, kan terecht op SamMobile (HIER) voor de firmware en instructies om deze zelf te flashen.


(via SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Erikje zegt

  Ik vind het toch altijd weer bijzonder hoe langzaam en voorzichtig die mensen op al die filmpjes met hun telefoon omgaan, Ook bijzonder hoe blijkbaar iedereen de, idioot langzame, effecten nog aan heeft staan en op zijn minst niet wat sneller heeft gezet. Zo kan je natuurlijk nooit zien of de user interface sneller is geworden,

 2. tim zegt

  Batterij duur is echt verschrikkelijk verslechterd, nog geen 8 uur met een volledig opgeladen accu. Laat Samsung maar snel komen met die officiële update.

 3. edje zegt

  Is lekker stabiel.
  zitten toch behoorlijk wat veranderingen in.
  Alles is toch wel iets gebruiksvriendelijker.
  Grafisch is het ook allemaal mooier.
  Met de batterijduur valt het bij mij wel mee.
  Merk eigenlijk weinig verschil met de andere versies.
  Zoeken in je agenda gaat nu prima. Vindt alles terug wat je in je agenda hebt staan.
  Ook al is het ver terug in de tijd, het is altijd terug te vinden.
  Mis alleen de social hub. Die gebruikte is best veel.
  Het instellingen menu is zeer uitgebreid, en gemakkelijk naar eigen wensen in te stellen
  Al bij al vindt ik het een grote vooruitgang.

  • bert zegt

   ja ik vind van wel, maar na een volledige update is elke telefoon snel, door al die apps, synchronisaties ed wordt hij weer slomer,maar de camera doet het even snel als de s3, ik vind het wel makkelijk dat de frontcamera kijkt of je naar het scherm kijkt zodat hij niet steeds op zwart gaat en van elke app kan je een widget maken.

 4. Rudy zegt

  Kan iemand me uitleggen hoe het flashen werkt?
  Als ik odin gebruik en ik moet bij PDA het bestand kiezen, dan kan ik hem nergens vinden, terwijl ik hem heb uitgepakt met winrar.

  Ook krijg ik geen geel blokje, maar een blauwe in odin.

    • edje zegt

     Ik weet niet wat je bedoeld met een blauw blokje.
     Als je de telefoon aansluit op je PC komt er bij message, Added!! te staan.
     Dan is de telefoon goed aangesloten.
     Als dit niet gebeurd moet je de driver van de telefoon nog installeren.

     • steef zegt

      .zip bestand unzippen en uitgepakte .tar bestand selecteren bij PDA. Onder het eerste vakje links moet staan COM.., zo niet dan wordt je toestel niet gedetecteerd. Vervolgens op Start drukken en afwachten totdat het proces klaar is.

 5. DB zegt

  Ik heb gisteren ook de nieuwe versie geïnstalleerd en met succes!! tjonge jonge wat loopt/draait de te software lekker soepel zeg!! ik kan nog niks zeggen van de batterij maar dit heeft in alle gevallen te maken met de helderheid van de beeldscherm, kijk maar eens na een dagje je telefoon te hebben gebruikt naar de grootste energie slurper van je telefoon….. het scherm! ik zet deze op een laag niveau en dat scheelt al snel een paar uur extra.

  Even om te weten;
  De software is in het Nederlands te installeren.
  maak via KIES een backup van je contacten, evt e-mail instellingen en van je sms berichten.

  Goed lezen hoe je de software moet installeren!!

  Flashing Instructions:
  – Unzip the file
  – Open Odin 3.04 (zoek via google en downloaden)
  – Restart phone in download mode (Home+power+vol down)
  – Connect phone and wait until you get a yellow sign in Odin (bij mij bleef het blauw)
  – Add CODE_I9100XXLSJ.tar to PDA
  – Add MODEM_I9100XXLS6.tar to PHONE
  – Add CSC_HOME_OXX_I9100OXXLS1.tar to CSC
  – Make sure re-partition NOT ticked (dit staat standaard al uit)
  – Start flash, sit back and wait a few minutes.

  Na de eerste keer blijft het logo van Samsung vrij lang in beeld maar maak je niet druk dit is normaal.

 6. beewee72 zegt

  Gisteren ook maar erop gezet.
  Was een beetje huiverig omdat ik zoiets nog nooit gedaan heb.
  Maar het is heel goed te doen (zie beschrijving van DB) en binnen een klein half uur ben je klaar.
  Kijk wel even welke apps je wilt bewaren want een gedeelte raak je kwijt evenals je contacten.
  Gelukkig had ik een back-up gemaakt met KIES.
  En hoe het bevalt? Super!! Kan niet anders zeggen.
  Soepel, snel een paar leuke nieuwe dingetjes en bovenal, nog geen enkele vastloper! En nog geen beperkingen tegen gekomen in deze on-officiële 4.1.2!
  Ik zeg: DOEN!!! 😉

 7. steef zegt

  Er is net weer een 4.1.2 update gelekt maar deze keer voor de Galaxy Note. Maar daar kan ik uit afleiden dat bij de laatst gelekte 4.1.2 voor de S2 nog wat extra features bijkomen. Namelijk de mogelijkheid om het notificatie venster aan te passen wat betekend dat je zelf kan bepalen welke notificatie toggles er staan en de helderheid balk kan aan of uitgezet worden. Waarschijnlijk zal er smart rotation ook wel bijkomen maar multi window voeren ze niet door naar de S2 lijkt mij.
  Hopelijk zorgen ze dat bijna alle bugs eruit gehaald zijn voordat ze de firmware vrijgeven.

 8. Dennis zegt

  Na vraag bij Samsung over aanstaande update naar Jelly Bean 4.1.2.het antwoord van Samsung Nederland:

  Hier hebben wij geen informatie over, daar de software wordt ontwikkeld en uitgebracht door Google.
  Samsung heeft enkel de hardware van de Galaxy Nexus uitgebracht. De software die op dit model staat, is volledig ontwikkeld door Google. Om deze reden verwijzen wij naar Google voor softwarematige vragen en/of storingen, daar wij niet over informatie hieromtrent beschikken.

 9. Joke zegt

  Sinds 1 oktober 2012 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy SII (GT-I9100). Ik heb er nog geen dag plezier van gehad. Alle binnengekomen emails verdwijnen binnen een uur/dag zomaar ineens, terwijl hij bovendien ingesteld is op ‘nooit verwijderen’. Toestel is al 3x teruggestuurd naar Samsung, nadat het Servicecenter bovendien zelf de klacht heeft geconstateerd en het niet kan oplossen. Samsung stuurt ijskoud het toestel steeds terug met de vermelding ‘geen defect geconstateerd ‘. Als ikzelf Samsung bel dan wordt er gewoon gezegd ‘stuur maar op’ of neem maar kontakt op met de leverancier.
  Samsung is niet van plan om mijn nieuwe toestel te vervangen/vergoeden. Dit is de arrogantie ten top. Wie heeft dit ook meegemaakt ? Een nieuw toestel dat meteen al niet goed functioneert. Ik ben nu al 2 mnd onderweg en t wordt niet opgelost. Mijn ADVIES: NIET KOPEN

  • ik weet ook niet alles zegt

   Joke,

   Misschien wordt je email van de server verwijdert als je op je pc notebook of tablet je mail opend en dan verdwijnt het ook van je telefoon hoe of wat je ook instelt.

   Als dit het enige probleem is vind ik niet dat je zo negatief kunt zijn. Ik heb het toestel al bijna 1,5 jaar en nooit problemen mee gehad.

   Het is hoe je ermee omgaat het zijn kleine computertjes en als je niet weet hoe je ermee om moet gaan kan je beter een simpele nokia kopen.

   Niet altijd het product de schuld geven als jezelf niet weet hoe ermee om te gaan.

  • Erikje zegt

   welke firmware versie gebruik je?
   welke mail applicatie? Ik gebruik zelf maildroid.

   Aan je klachten te zien heb je een andere mail app, op je pc bijvoorbeeld, die alle mail lokaal opslaat en van de server verwijderd. Die moet je dus ook instellen op leave on server.

  • DB zegt

   Joke Joke….. Wat is dit nu weer voor een verhaal zeg! gewoon je toestel de schuld geven is natuurlijk wel erg gemakkelijk, maar in werkelijkheid is de gebruiker de schuldige, Joke 🙂

   Op de telefoon heb je een functie om de e-mail te bekijken wat op de server van je provider staat. Als je nu je e-mail met een PC ophaalt staan de e-mails niet meer op de server van de provider maar op je eigen PC. Op dat moment verdwijnen de e-mails ook uit je telefoon want je telefoon kijkt immers op de server van je provider (bijv ziggo, planet of een andere). Wil je nu wel dat je de e-mail kan blijven zien op je telefoon zal je op je PC de instelling moeten veranderen die aangeeft dat de e-mail een tijdje op de server van je provider moeten blijven staan, maar daarvoor zal je een ander forum moeten raadplegen en niet hier.

   Overigens moet ik zeggen dat het e-mail programma in de nieuwe Jelly bean een stuk vooruit is gegaan en beter werkt. Zo blijft het gecombineerd kijken van verschillende e-mail adressen nu wel aan staan, bij de vorige versie moest ik dit steeds aanzetten.

  • kimbo zegt

   @joke.
   Volgens mij ben jij gewoon een iphone fan die de S2 aan het zwart maken is.
   Ik heb nog nooit problemen gehad met de S2 en dus ook niet met mails.

   Wel vind ik de update 4.1 erg lang duren.

 10. ArjenP zegt

  Uit ervaring weet ik dat veel problemen (ongemakjes) uiteindelijk simpel op te lossen zijn en in veel gevallen ontstaan door gebruik of onwetendheid vd gebruiker, ikzelf ben al 1,5 jaar een tevreden gebruiker/bezitter van de S2 en zie zelfs geen noodzaak om mijn heil te zoeken bij de S3 of een ander merk.

 11. Erikje zegt

  Toen ik de s2 kocht eind april 2011 was ik van plan om in 2013 alweer een andere telefoon te kopen. De telefoon bevalt alleen zo goed dat ik dat nog maar even uitstel. Met al die nieuwe firmware updates is hij bovendien nog helemaal bij. Ik denk dat ik hem gewoon blijf gebruiken totdat hij problemen krijgt of echt achter gaat lopen. Misschien een galaxy s4 in 2014/2015?

 12. Rens zegt

  @ Erik,

  Ik ben het volledig met je eens.
  Echter vermoed ik wel als ik de nieuwsberichten over de S4 zo afspeur dat deze echt niet in 2014/2015 gaat uitkomen maar eerder de zomer of najaar van 2013. Dit zou niet vreemd zijn aangezien de afstand tussen de s2 rond juli 2011 uitkwam en de s3 mei 2012?

  • Erikje zegt

   De S4 komt inderdaad waarschijnlijk al in 2013 maar ik koop pas iets nieuws in 2014/2015 zoals het eruit ziet nu. Misschien dan wel de S5.

   • Rens zegt

    Gelijk heb je.

    Teveel mensen gooien hun telefoon alweer het huis uit terwijl ze nog een perfect snel apparaat hebben, alleen maar voor die paar extra features op het nieuwe toestel.

 13. DB zegt

  Na deze update heb ik ook het gevoel dat ik weer een nieuwe telefoon bezit! Dat doet Google dus goed om bepaalde voorwaarden aan het besturingssysteem te koppelen.
  Ik heb nu 5 dagen Jelly Bean draaien en ik ben erg blij!

 14. zegt

  Hmm draait leuk, maar toch een paar gekkigheidjes, unlock gaat niet altijd, dan werkt het touchscreen niet even in slaap en weer wakker dan is het goed.
  Internet browser heeft een vage blauwe waas over zich gekregen..

  voor de rest lijkt het prima te werken.

  • DB zegt

   Dat unlock verhaal klopt! was mij ook opgevallen. Hij doet het niet altijd maar zo af en toe komt het voor, toch een kleine bug 🙂
   Die blauwe waas waar jij het overhebt komt omdat de spaarstand aanstaat. Bij instellingen is dit een nieuwe functie wat erbij is gekomen. Zet hem maar eens uit en je zal zien dat het beeld weer normaal is.

 15. Jimmypluijm zegt

  merk ook dat scherminderdaad uit slaapstand soms wat traag reageert, de lampjes ” back” en “instellingen” naast de home toets zijn dan ook uit. Het zal wel verholpen worden

 16. w.jellema zegt

  Hoe zet ik de orginele versie weer terug? want hij loopt wel helemaal goed, op een ding na. soms krijg ik hem niet van het lock scherm af. dus wil graag mijn vorige originele versie weer terug? iemand een idee…

  • DB zegt

   Dit probleem ben ik wel eens tegen gekomen maar zeker niet vaak dat ik gelijk terug wil naar een oude versie, in deze 6 dagen denk ik zo’n 3 keer ofzo…. Ik snap ook niet waarom het bij jou toestel zo vaak voorkomt?? Ik en nog drie vrienden van mij hebben ook deze update gedaan en klagen hier helemaal niet over…. Alleen ik omdat ik er met andere ogen naar kijk.

  • w.jellema zegt

   super dank je.

   das niet snel hoor, maar als je snel een foto wilt maken of je wilt gaan bellen en je krijgt hem niet van lock screen???? vind ik toch een probleem.

   ik heb hem om te gebruiken namelijk, en op die manier kan ik alleen naar lock screen kijken. ook leuk, maar kun je zo weinig mee.

   • edje zegt

    Heb het inderdaad ook al een paar keer meegemaakt.
    Is inderdaad vervelend.
    Dit is eigenlijk de enige onstabiliteit die ik heb ondervonden.

 17. w.jellema zegt

  ik zal voor de zekerheid nog eens een keer 4.1.2 erop zetten, kijken of het nu weer gebeurd. ik geef over 4a5 dagen nog wel even een verslag.

  • DB zegt

   Ik heb een pincode als lockscreen, dit voor de veiligheid dat niet iemand zo mijn mobiel kan unlocken. misschien moet je dit eens proberen want daar heb ik niet veel problemen mee.

 18. w.jellema zegt

  zal eens kijken of het dan beter is… maar Principe wil ik gewoon dat hij het doet, ongeacht wat voor lockscreen ik heb. daar is dat ding toch voor?

  • w.jellema zegt

   wat zijn jullie allemaal snel op de teentjes getrapt als een iemand een fout ontdekt en dat schrijft. ik ben van mening dat een test versie wel te gebruiken moet zijn? als er een keer een hapering zit in het scherm verschuiven of als een bepaalde layout niet helemaal super is oke. maar als je al bij het lock scherm problemen krijgt, dan is dat toch wel slecht. sorry dat ik zo eerlijk een mening moet geven.

   ook na de tweede keer heeft hij nog steeds het lockscreen probleem, wel is de soepelheid beter geworden, het scrollen gaat nu lekkerder. had eerst het idee dat dat wat langzaam ging.

 19. jo zegt

  Vandaag een OTA opdate binnen gekregen die mislukte.
  Daarna een boodschap update via Kies , maar daar is er geen te vinden.
  Mij collega had net hetzelfde.
  Kan natuurlijk de versie niet zien van wat ik binnen gekregen heb.

 20. Jimmypluijm zegt

  W Jellema, ben helemaal niet op mn teentjes getrapt. Ik gebruik 4.1.2 ook gen heb geen prblemen ermee, soms alleen dat het lockscherm iets trager reageert. dat is het enige, maar duurt max 1 sec langer. Ik heb alleen het idee dat jij dit foutje samsung ook al kwalijk neemt. Hij is niet officieel via kies te downloaden alleen de mensen die hem willen testen kunnen dat, en hij is prima te gebruiken.

  Samsung moet toch software kunnen testen zodat eventuele foutje eruit kunnen worden gehaald, en dat ben jij aan het doen. Ik vind alleen dat jij beetje kieskeurig bent over dat kleine lockscreen vertraginkje, want voor de rest werkt alles super en snel. Tip doe een full factory reset dan is alles weer hele maal schoon.

  • w.jellema zegt

   ik heb het niet over een vertraging. ik heb het over het niet functioneren van het lockscreen. moet dan meerdere keren op power knop drukken om hem te kunnen unlocken. niks vertraging. en ik reken het samsung niet aan. maar uitproberen hoeven ze het niet meer, want de hele wereld draaid op 4.1.2 behalve wij volgens mij. dus de test fase hebben ze al gehad. maar dat ik geen fouten mag melden in test programma’s zegt dus alweer genoeg. ik was een anti Iphone man, omdat die mensen ook van dit soort gedrag vertonen. zo van IPHONE is alles en owe dat je er iets fouts overzegt. die toon begint hier blijkbaar ook al wat te komen en dat vind ik erg jammer.

 21. Erikje zegt

  relax jongens. Niets aan de hand. Realiseer je dat dingen die geschreven worden, en dan vooral in korte berichten, soms heel anders over kunnen komen dan ze bedoeld zijn door de schrijver.

 22. DB zegt

  Tja heren laten we het leuk houden 🙂

  Het is natuurlijk een test versie en als je een bug hebt gevonden willen we dit natuurlijk wel weten. Ik heb al even gekeken op het net en er zijn al meerdere die deze bug hebben ontdekt en natuurlijk het is vervelend dat hij blijft hangen in zijn lockscreen. volgens die andere mensen zit het in programma’s die open staan zoals direct Wifi ed.

 23. Rudy zegt

  Ik heb vaak last van apps die verdwijnen.
  Heb ik bv iets gedownload via Google play, dan heb ik een paar dagen die app, en opeens is ie weg. Helemaal van mn telefoon.
  En in google play staat nog wel dat hij geinstalleerd is.

  Meer mensen hier last van, of een oplossing??

  • DB zegt

   Tja vreemd genoeg was mij dit ook opgevallen, ik dacht eerst dat ik zelf een foutje had gemaakt….. bij mij verdwijnt standaard de app van weeronline..!?! ik heb deze nu al twee keer verplaatst naar het beginscherm.

   Bug nr. 2

 24. Jimmypluijm zegt

  Bij ook altijd de weeronline appartement die uit voorkeurslijst verdwijnt. Dit was ook al bij ics 4.0.4 dus ligt niet alleen aan jelly beans. Maar wel vreemd

  • jan zegt

   gewoon deinstaleren en weer opnieuw instaleren dan is het probleem als het goed is opgelost heb het ook een aantal keer gehad met update’s

 25. Jimmypluijm zegt

  bekend van dhr voskuil, post altijd vluchtige berichtjes ook toen ICS uitkwam, hij post nooit hoe hij aan deze info komt. Klopte ook geen snars van ten tijde van ics,

  Het is slechts wat loos gezwets.

 26. luke zegt

  Het is allemaal wat, je kan toch jelly bean flashen via Odin, of denk je nu echt dat er een Nederlandse versie is of komt, ik heb mijn toestel de eerste dag al ge-root dan ben je van dat waardeloze Kies en de rest van af, en draai je meteen alle nieuwe software die verkrijgbaar is, Jellebean is prachtig, perfecte snelheid, en dat het lockscherm af en toe vast blijft zitten neem ik op de koop toe, verder is alles echt perfect en snel. dus wachten jullie nog maar ff lekker , tegen die tijd dat jullie jelly bean hebben heb ik al de volgende versie erop staan

 27. steef zegt

  Kernel source code is door Samsung vrijgegeven voor 4.1.2 Jelly Bean voor de Hong Kong Galaxy SII versie. Het uitrollen zal dus snel volgen….

 28. jelly zegt

  steeds verdwijnen er app uit mij telefoon dat is lastig, maar die verdwijnen dan ook helemaal, ik heb er een back up van gemaakt maar niks helpt, beetje vreemd maar het wend wel denk ik

Praat mee