Samsung Galaxy S3 krijgt een broertje: Mini

Wie het gadget nieuws een beetje op de voet volgt had ongetwijfeld al het blijde nieuws vernomen dat de Samsung Galaxy S3 een klein broertje zal gaan krijgen, Galaxy S3 Mini genaamd. En nu lijkt het erop dat we de geboortedatum ook al weten: 11 oktober. Plaats van de bevalling: de Samsung Mobile Store in Frankfurt, Duitsland.

samsung-galaxy-s3-mini-flyer-1024x716 Samsung Galaxy S3 krijgt een broertje: Mini

Als er één thema als een rode draad door de duizenden reviews loopt die de afgelopen maanden over de Galaxy S3 geschreven zijn is het: grootte. Superlatieven zijn niet van de lucht, maar… sommigen vinden het toestel simpelweg te groot. En daarom – zo lijkt het tenminste – komt er een kleinere versie van het toestel, met een scherm met een diagonaal van 4 inch.

Overigens zal het toestel dus niet alleen kleiner zijn, maar ook een stuk goedkoper. Onder de motorkap van de Galaxy S3 Mini vinden we namelijk ‘slechts’ een dual core processor, terwijl het kleinere scherm een resolutie heeft van ‘maar’ 800 bij 480 pixels.

In feite brengt Samsung dus gewoon een zogenaamde ‘mid range’ smartphone op de markt, die – zo hoopt men – door de naamgeving meelift op het enorme succes van de Galaxy S3, net zoals we lang zitten te wachten op een ander ‘mid range’ model dat moet gaan profiteren van de naam van de voorganger van de S3: de Samsung Galaxy S2 Plus.

(via AllAboutSamsung)

Beste Galaxy S3 Mini VE deals per provider

Praat mee