Review: 3500 mAh Konkis High Capacity Accu set voor de Samsung Galaxy S3

Hoewel de Samsung Galaxy S3 van zichzelf al over een behoorlijk goede batterijduur beschikt, zijn er natuurlijk manieren om deze nog eens flink op te voeren. Als je bereid bent om je geliefde toestel wat dikker te maken, biedt Konkis een beest van een accu: 3500 mAh. Is dit het waard? We zoeken het uit!

Zijkant-2 Review: 3500 mAh Konkis High Capacity Accu set voor de Samsung Galaxy S3

 

Uiterlijk

Op een milde dinsdagmorgen verschijnt een groen lichtje op de Samsung Galaxy S3 – de originele, bij het toestel meegeleverde batterij is volledig opgeladen. Het is 10:07, en de ‘uitputtingsslag’ is begonnen. Terwijl we wachten tot de batterij weer leeg is, kunnen we het hebben over het uiterlijk van de Konkis High Capacity accu.

Het dikkere accudeksel is geheel in de stijl van de Samsung Galaxy S3. Op het moment van schrijven heeft Konkis de meest verkochte Galaxy S3 kleuren overgenomen: Pebble Blue en Ceramic White zijn verkrijgbaar. Andere kleuren zitten in de planning – onder voorbehoud. Het overnemen van de originele Samsung kleuren was een verstandige keuze van Konkis: niet veel mensen willen tenslotte met een wit én blauw toestel rondlopen. De achterkant is van hard plastic. Of deze net zo duurzaam is als de originele, polycarbonaat achterklep is moeilijker te zeggen. Het voelt in ieder geval net een stukje ‘goedkoper’ aan.

De tijd verstrijkt en na de elfde klokslag houdt de originele accu de volgende dag ermee op – het is woensdag, en de tijd is 23:01. De gewone batterij heeft het bijna 37 uur volgehouden. Nu gaat de Konkis High Capacity accu in het toestel – en aan de oplader.

IMG_9339-1024x682 Review: 3500 mAh Konkis High Capacity Accu set voor de Samsung Galaxy S3

 

Batterijduur van de Konkis accu

Donderdag, 10:43 ‘s ochtends gaat de Galaxy S3 met daarin de Konkis batterij van de lader – het lange wachten is (opnieuw) begonnen. Nu testen we dus de 3500 mAh uitvoering. Naast deze heel behoorlijke batterij heeft Konkis heeft onlangs een 4300mAh uitvoering op de markt gebracht, die het dus nog een stuk langer moet uithouden dan het model dat zich nu in onze Galaxy S3 bevindt. Duidelijk is dat de tot nu toe gebruikte beschermhoes natuurlijk niet meer om het toestel past – daarvoor is de Konkis batterij simpelweg te dik. Vreemd genoeg staat op de Konkis batterij zelf een maximale lading van 4200 mAh vermeld. Navraag bij de leverancier heeft ons niet wijzer gemaakt – dit is toch echt het 3500 mAh model.

We wachten, en we wachten, en wachten nog wat langer. Maar dan is daar eindelijk het moment suprême: de telefoon gaat uit. Hij is in de nacht uitgevallen en het is dus een beetje gokken wanneer de vlam uiteindelijk is gedoofd (ja hallo – we gaan niet drie etmalen opblijven voor deze test 😉 ). Op zaterdagavond om 23:25 stond de batterij indicator nog op 7% en na een klein rekensommetje concluderen we dat de batterij rond 4:00 op zondagochtend helemaal leeg moet zijn geweest.

Het aantal uren wat donderdag 10:43 en zondagochtend 4:00 scheidt is ruim 65 – een verschil van 28 uur met de originele batterij. Aangezien deze laatste 37 uur meeging, kunnen we het resultaat met de Konkis accu net geen verdubbeling noemen.

IMG_9340-1024x818 Review: 3500 mAh Konkis High Capacity Accu set voor de Samsung Galaxy S3

 

Conclusie:

Als een paar millimeter minder ruimte in je broekzak je niet deert, biedt de Konkis High Capacity Accu set bijna een verdubbeling van de batterijduur van de Samsung Galaxy S3. Zelfs bij zwaar gebruik – veel emailen, browsen, video kijken, foto’s, etc. etc. – is dagelijks opladen niet meer nodig. En dit is stiekem wel erg prettig. En ondanks de toegenomen dikte (en een beetje extra gewicht) blijft het toestel prima hanteerbaar. Wél ben je de slanke, ranke lijn van je Galaxy S3 met de normale polycarbonaat batterijklep kwijt.

 

Prijs

Je kunt de 3500 mAh Konkis High Capacity Accu set inclusief batterijklep bestellen voor € 27,95 bij MobielBereikbaar (HIER). De 4300 mAh versie is slechts 2 euro duurder, en vind je ook HIER.

 

 Voordelen:

 • Een véééél langere accuduur

 Nadelen:

 • Materiaal voelt iets minder duurzaam
 • Niet alle hoesjes passen nog om het toestel
 • Dikker toestel

 

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Nicky Ghys zegt

  Neen dank u, Juice defender en elke nacht gewoon opladen!
  Als ik thuis kom van het werk heb ik nog mooi meer als 80% resterend.
  (gegeven dat ik op het werk het toestel niet veel gebruik wegens Edge -_- )

  In ieder geval, voor de liefhebber! 😉

 2. zegt

  Ik vind het er slordig uitzien. Hij wordt stuk dikker en ik kan me hoesje die ik had om me telefoon weggooien en maar hopen dat ze er een hebben voor die dikte. Ik hou het gewoon bij de huidige.

Praat mee