Samsung Galaxy S3 gecertificeerd milieuvriendelijk(er)

In een poging de explosieve groei van smartphones milieu-technisch in goede banen te leiden, is Samsung de eerste smartphonemaker die haar toestellen laat testen door een onafhankelijke onderzoeksorganistatie – Carbon Trust.

samsung-galaxy-s3-co2-cert-2 Samsung Galaxy S3 gecertificeerd milieuvriendelijk(er)

Carbon Trust certificeert allerhande producten en diensten aan de hand van strenge standaarden, en kwam tot de conclusie dat Samsung de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie, levensduur en afbraak van de Galaxy S3 flink binnen de perken heeft weten te houden, en zelfs wist te verlagen ten opzichte van de Galaxy S2. Ook het gebruik van ruwe grondstoffen en energie efficiëntie spelen hier een belangrijke rol.

samsung-galaxy-s3-co2-cert-1 Samsung Galaxy S3 gecertificeerd milieuvriendelijk(er)

De gevolgen die de enorme groei van het aantal smartphones voor het milieu heeft worden langzaam maar zeker duidelijk. De smartphone is nóg een complexe gadget náást de PC en de laptop die vol zit met allerlei waardevolle grondstoffen, en waarvan de productie toch flink wat energie vergt – en CO2 en andere uitstoot met zich meebrengt.

Des te beter dus dat Samsung, als zijnde de grootste smartphone fabrikant ter wereld, de toon probeert te zetten om ook aan de gevolgen van de ongebreidelde productie van dit soort gadgets te denken.

(via LetsGoMobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee