‘Multi View update’ voor de Samsung Galaxy Note 2 nu ook in Nederland beschikbaar

Een paar dagen nadat de zogenaamde ‘Multi View update’ (ook ‘Multi Screen’, of ‘Multi Window update’ genaamd) voor de Samsung Galaxy Note 2 al in Engeland en Frankrijk werd uitgerold – en nog geen twee weken na de release van het toestel – is deze nu ook in Nederland te installeren.

Screenshot_2012-10-10-08-27-41 'Multi View update' voor de Samsung Galaxy Note 2 nu ook in Nederland beschikbaar

De ‘Multi View update’ is eigenlijk simpelweg een firmware update, die met name de mogelijkheid toevoegt om twee apps tegelijk op het scherm van de Note 2 te tonen en te gebruiken. Oorspronkelijk ontwikkelde Samsung deze feature voor de Galaxy Note 10.1, met zij scherm met een diagonaal van 10,1 inch. Maar op het laatste moment werd besloten dat ook het scherm van de Galaxy Note 2 met zijn 5,5 inch groot genoeg is. En terecht, wat ons betreft.

Omdate deze beslissing zo kort voor de release van de Note 2 werd genomen, zijn nog niet alle toestellen er standaard mee uitgerust. En dus is het de bovengenoemde, en nu beschikbare ‘Multi View update’, die deze functie naar toestellen brengt die er nog niet direct ‘out-of-the-box’ over beschikken.

De update is beschikbaar via FOTA – Firmware Over The Air. Je krijgt dus vanzelf een melding op je toestel wanneer de update gedownload kan worden.

(via @SamsungMobileNL)

Samsung Galaxy Note 2 aanbiedingen:

Samsung
Galaxy S2 Plus GT-I9105
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
[table "13” not found /]
Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Galaxy deal tips

Reacties

  • Fre4ked zegt

   Ik niet. op welke manier verwijder je? door op de home knop (ga naar t startscherm) te drukken, vervolgens met twee vingers te ‘knijpen’, open je ’n overzicht. Als je vanaf daar een startpagina naar de prullenbak sleept, doet ie het. Bij mij in ieder geval wel. (of ging dit bij jou juist mis :P?)

   • Japio zegt

    Fre4ked, bedankt voor je antwoord.

    Ja dat is precies wat ik doe en waar het ook fout gaat. Op het moment dat ik dan (een lege) pagina op de prullebak gesleept heb, dan loopt hij vast. Dan krijg ik de melding: “TouchWiz-start is gestopt”. Het is nogal een vervelend probleem, aangezien ik nu twee lege pagina’s heb.
    Heeft er iemand advies wat ik eraan kan doen?
    (is er by the way een andere manier op homepages te verwijderen?)

    • Fre4ked zegt

     Hee Japio, probeer eens via instellingen -> (apparaat) startschermmodus
     te tikken op basismodus, verander in Eenvoudige modus, toepassen. Doet ‘ie t dan ook?

     • Japio zegt

      Ja dan heb ik nog steeds hetzelfde probleem en krijg ik dezelfde melding.
      Ik kan er op internet ook niks over vinden. Ik denk dat ik de enige ben met het probleem…
      Ik heb ook niet echt een idee wat mii rest te doen om het op te lossen…

     • Fre4ked zegt

      Uiteraard kún je m altijd de ‘factory reset’ geven, als je echt niet anders kan. Ik raad je wel aan om via KIES je toestelgegevens (opgeslagen telefoonnummers, smsjes, etcetera) te back-uppen. Ook je losse bestanden erafhalen, want dat doet kies volgens mij niet.

      Heb je apps gekocht? Deze kun je kosteloos opnieuw downloaden (zelfs op een ander toestel), Je raakt wel opgeslagen gegevens van apps kwijt (denk aan savegames). Helaas.

      By the way, hoe gebruiken jullie multiview? Ik heb nog niet zo veel mogelijkheden gehad..

 1. Japio zegt

  @Fre4ked
  Factory reset did the job. Bedankt.
  Echter vind ik het wel lichtelijk slecht geregeld met die factory reset.
  Je zou je instellingen etc. kunnen back-up’pen, maar daarvan neemt hij slechts de helft mee.
  Al je apps download hij automatisch, maar alsnog veel werk om je homescreens (met settings) weer terug te zetten zoals je het had.
  Of ik heb wat fout gedaan, of het is alsnog aardig wat werk, zo’n factory reset….

  • Sobakel zegt

   Ik gebruik al een aantal jaren “Titanium Backup” ! Echt een aanrader.

   Het houdt een file bij van.. om en nabij 500mb met ALLES aan persoonlijke voorkeuren en instellingen. Je kan apps geforceerd verwijderen of bevriezen, echt heel handig.

    • Sobakel zegt

     Ik root mijn toestellen altijd. Toen ik nog een iPhone had had ik ‘m ook gejailbreakt. Beide toestellen heb ik gewoon terug kunnen sturen naar de provider. (Contract ontbonden en stof achter ’t scherm vandaan laten halen) Geen problemen gehad met garantievervallen etc

     Viva la Freedom.

     Voor de oude Note gebruikers en nieuwe; ParanoidAndroid is een geweldig rom voor je toestel ivm Hybrid settings. Tablet weergave, maakt dus gebruik van je grote scherm ipv een vergoting te weergeven. Alleen jammer dat je s-pen functies verliest etc.

 2. Fre4ked zegt

  Hmm, en wat zijn precies de voordelen? Naast titanium backup en het overclocken dan 😛 Want ik zat het ook te overwegen maar de risico’s houden mij tegen..

  • Sobakel zegt

   Je processor kan je overclocken en je grafische kaart ook nog, scheelt niet veel maar helpt enorm bij zware 3d games (Was tenminste zo bij mijn oude note, weet nog niet of de note 2 goed genoeg is om dit uit zichzelf te kunnen handelen)

   Keuze uit ROM’s; als jij iemand die zich na verloop van tijd kan vervelen aan de uiterlijk van je OS is dit zéér handig. Zie bijvoorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=m2fpfmJwtL4 is puur android zonder de touchwiz schil erover heen (dus meer ram voor eigen gebruik) en maakt gebruik van je grote scherm in bijvoorbeeld gmail. Dan kan je links je mappen zien en rechts je berichten ipv een hele brede onderwerp veld. Cosmetisch keuze zat

   Keuze uit Kernels; dit weet ik niet precies, maar het regelt de input output van gegevens etc, je hebt ten alle tijden een bugging report op de achtergrond draaien dat gegevens zou verzamelen als er een crash voorkomt. Uiteindelijk kan je dan kiezen op niets te verzenden, maar bijhouden doet hij wel. Sommige kernels schakelen dit uit en zijn zo in elkaar gestoken dat animaties voorgang krijgen (net als bij een iPhone) wat resulteert in vloeiende bewegingen. Dus niet zozeer cosmetisch, maar achtergrond aanpassingen.

   Voor de gamers: Sixaxis installeren en root toegang geven zodat je met een playstation joystick ook je note kan bedienen en games mee kan spelen.

Praat mee