Een blik op de Android 4.1 Jellybean ROM voor de eerste Galaxy Note

Zoals we al een tijdje weten staat ook de eerste Samsung Galaxy Note op de toestellen-die-een-upgrade-naar-Android-4.1-krijgen lijst. Wanneer de update komt is nog niet helemaal duidelijk, maar dankzij een Vietnamees forum krijgen we alvast een blik in de software die we hopelijk binnenkort overal op de Galaxy Note kunnen installeren.

samsung-galaxy-note-jellybean-1 Een blik op de Android 4.1 Jellybean ROM voor de eerste Galaxy Note

Hoewel het hier vermoedelijk nog niet om de definitieve ROM gaat, is duidelijk dat er nogal wat veranderd, vernieuwd, en toegevoegd is. Zo zien we een hoop functies die we tot nu toe alleen zagen op de Galaxy S3 en de nieuwe Galaxy Note 2, zoals Smart Stay (scherm blijft aan zolang je ernaar kijkt) en Direct Call (direct iemand bellen als je een SMS bericht krijgt door het toestel simpelweg naar je oor te brengen).

samsung-galaxy-note-jellybean-8 Een blik op de Android 4.1 Jellybean ROM voor de eerste Galaxy Note

Zoals verwacht doet de nieuwe manier waarop Android 4.1 met de interface omgaat wonderen voor de snelheid van het toestel. De bediening is een stuk vloeiender.

Bijna de gehele nieuwe TouchWiz versie – Nature UX – die we op de Note 2 zien komt straks ook naar de eerste Note, inclusief de keuze tussen de ‘normale’ interface, en een ‘easy mode’ die de zaak nog wat overzichtelijker en simpeler maakt.

samsung-galaxy-note-jellybean-3-1024x550 Een blik op de Android 4.1 Jellybean ROM voor de eerste Galaxy Note

Daar naast zien we ook nieuwe ‘pop up’ mogelijkheden, zoals een Pop Up Browser en Pop Up Note: vensters die je boven de rest van de interface kunt tonen om te surfen of notities te maken.

samsung-galaxy-note-jellybean-6 Een blik op de Android 4.1 Jellybean ROM voor de eerste Galaxy Note

Wie houdt van ‘eye candy’ kan zich erop verheugen dat de mooie gallerij applicatie van de Note 2 – met een 3D carrousel weergave – ook hier van de partij is.

samsung-galaxy-note-jellybean-7-1024x543 Een blik op de Android 4.1 Jellybean ROM voor de eerste Galaxy Note

Hoewel het mogelijk is wat skeptisch tegenover een dergelijke ‘uitgelekte’ firmware te staan, lijkt hier alles toch behoorlijk bonafide. De getoonde schermafbeeldingen zijn daadwerkelijk in de 16:10 beeldverhouding van de eerste Note (in tegenstelling tot de 16:9 verhouding van de Galaxy S3 en de Note 2). Verder is de bron – het Vietnamese forum Tinhte al vaker broedplaats geweest voor informatie en software die nog niet officiëel beschikbaar was.

Hoe het ook zij: als het bovenstaande allemaal klopt, geeft Samung een indrukwekkende nieuwe ‘boost’ aan de eerste Galaxy Note. Dit is geen update met wat tweaks achter de schermen – dit een hele nieuwe interface met een sloot aan nieuwe opties en mogelijkheden. Bezitters van de eerste Note zien de ‘kloof’ in functionaliteit tussen hun toestel en de Note 2 zo behoorlijk krimpen – en als je een Galaxy Note wilt aanschaffen blijft de eerste versie op deze manier een uitermate relevant toestel, dat een stuk goedkoper is dan de nieuwe Note 2.

(via Tinhte, AllAboutSamsung)

Top 5 Aanbiedingen voor de eerste Galaxy Note

Samsung
Galaxy S4 Mini GT-I9190
SamsungGalaxy S4 Mini GT-I9190
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled
qHD
960 x 540 pixels
256 pixels per inch
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Dual core Soc @ 1,7 GHz
Andreno 305 GPU
GeheugenRAM: 1,5 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, HDR, 1080p video opname
Voor: 1,9megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyroscoop, nabijheid, IR
Verbindingen(4G), HSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, infrarood, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1900 mAh
Afmetingen
Gewicht
124,6 x 61,3 x 8,9mm
107 gram
FeaturesAir Gesture, Air View, Smart Scroll, Smart Pause, Smart Stay, Smart Rotation, en meer.
BesturingssysteemAndroid 4.2 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, S Translator, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Galaxy deal tips

Praat mee