Android 4.1 voor de Samsung Galaxy S3: de stand van zaken

Wie zijn kalender goed in de gaten houdt weet het: het is oktober – dé maand waarin Samsung de Galaxy S3 zal gaan updaten naar Android 4.1 Jellybean, de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem. En dus gluren we alvast om de hoek: hoe staat het ermee?

samsung-galaxy-s3-android-4-1-jellybean-features Android 4.1 voor de Samsung Galaxy S3: de stand van zaken

Bijna twee weken geleden al kwam het nieuws dat Samsung met het uitrollen van de update was begonnen in een aantal Oost-Europese landen. Het ging hier in feite om een generale repetitie – door een update uit te rollen in een aantal markten die, laten we zeggen, niet direct van primair belang zijn, voert een fabrikant in feite gewoon een grote test uit. Deze test lijkt nu naar tevredenheid afgesloten te zijn. Het resultaat: vanaf 9 oktober gaat het échte update proces van start, met bovenaan de lijst Zuid-Korea – Samsung’s thuisland. Wanneer Nederland aan de beurt zal zijn merken we pas als het zo ver is.

samsung-galaxy-s3-help-app Android 4.1 voor de Samsung Galaxy S3: de stand van zaken

In ieder geval kijken wij uit naar een aantal leuke nieuwigheidjes die de update naar verluid zal brengen, zoals een soepeler interface dankzij de geheel vernieuwde manier waarop Android 4.1 deze op het scherm brengt (‘Project Butter’). Ook krijgt de Galaxy S3 ‘Smart Rotation’ – een functie die de schermoriëntatie aanpast aan de stand van je gezicht. Pop-Up Play krijgt een venster waarvan de grootte aan te passen is, en waarin je de video kunt pauzeren. Ook het opnemen van video met de camera kun je straks pauzeren. En wie de TouchWiz/Nature UX interface soms toch nog wat ingewikkeld vindt, krijgt straks ook de beschikking over een zogenaamde ‘Easy Mode’.

samsung-galaxy-s3-easy-mode Android 4.1 voor de Samsung Galaxy S3: de stand van zaken

Verder zijn nieuwe functies als Google Now ook van de partij, evenals een nieuwe uitgebreide ‘Help’ toepassing. En last but zeker not least zijn we hele aardige verbeteringen in de batterijduur van de Galaxy S3.

Zo. En nu zwijgen we over de update tot het daadwerkelijk zover is.

(via SamMobile, AndroidCentral)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. anton van der poel zegt

    het is natuurlijk idioot dat je moet afwachten tot de update in nederland komt samsung moet gewoon de datum bekend maken het is al idioot dat de update niet tegelijkertijd overal te verkrijgen is zoals bij concurrent apple.

  2. Richard zegt

    Ben erg benieuwd of met deze nieuwe android versie de apps weer naar de SD kaart kunnen worden verplaatst, met 4.0 is dit niet meer mogelijk, een behoorlijke domper op de aanschaf van de Galaxy S Plus naar de S3.

Praat mee