Waarom de Samsung Galaxy Note 2 een 8 megapixel camera heeft

De Samsung Galaxy Note 2 is uitgerust met een acht megapixel camera – dezelfde camera die wel al kennen van de Galaxy S3. Daar is helemaal niks mis mee. en dat is een understatement. Maar hoe zit het dan met het gerucht dat de Note 2 een 13 megapixel camera zou krijgen?

samsung-galaxy-note-2-camera Waarom de Samsung Galaxy Note 2 een 8 megapixel camera heeft

Naar nu blijkt was dit niet slechts een gerucht: een tijd lang was Samsung inderdaad serieus van plan om het toestel te voorzien van een dergelijke camera module. Deze camera module zou echter niet gemaakt worden door Samsung zelf, maar door Sony. Helaas bleek Sony niet in staat genoeg modules te leveren om aan de grote vraag van Samsung te voldoen. Tenslotte ís de verwachting dat er van de Galaxy Note 2 minstens net zoveel verkocht zullen gaan worden als van de eerste Note, en minstens tien miljoen camera modules bleek simpelweg niet haalbaar voor de Japanners.

Niet getreurd, de camera die we nu in de Note 2 vinden ontving al veel lof in de Galaxy S3, en zo heeft Samsung dus een prima oplossing gevonden. Want hoewel het natuurlijk hip lijkt – 13 megapixel – is de kwaliteit van een camera van zoveel meer afhankelijk dan de resolutie.

(via UnwiredView)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. jan daamen zegt

    Ik heb een Note gekocht maar de camera werkt niet, slaat steeds vast.
    de melding is; Applicatie camera werkt niet. Sluiten?
    bij mijn galaxy werkte het zonder enig probleem.
    het toestel is al meerder keren gereset, maar de camara blijft weigeren.

Praat mee