Vandaag in Den Haag: Apple v Samsung revisited

In tegenstelling tot de veelbesproken Amerikaanse rechtszaak tussen Apple en Samsung dient er vandaag in Den Haag een zaak die wel relevant is voor zowel Nederland als de Samsung Galaxy S3.

samsung-v-apple Vandaag in Den Haag: Apple v Samsung revisited

Apple zal vandaag proberen de Nederlandse rechters te overtuigen dat een aantal Galaxy toestellen, waaronder de Galaxy S3, van de markt gehaald moet worden in Nederland. In zeker zin is deze zaak een herhaling van de zaak die beide partijen vorig jaar al uitvochten voor dezelfde rechtbank – de zaak waarin Apple bijna geen voet aan de grond kreeg, en de rechter een aantal belangrijke patent claims verwierp. Één van deze eerder verworpen claims staat vandaag opnieuw aan de basis van Apple’s betoog.

Op het spel staat – in theorie – het voorbestaan van de Galaxy S3 in ons land. De vraag is echter of de rechter dit keer wél bereid is Apple’s verworpen claim toe te staan. En mocht dit nu wel gebeuren, hoe makkelijk het voor Samsung zou zijn om een oplossing aan te dragen middels een firmware update – de oplossing die vorig jaar ervoor zorgde dat de populaire Galaxy S2 gewoon verkocht kon worden, toen de rechter oordeelde dat de gallerij applicatie van de Galaxy S2 wel degelijk inbreuk maakte op een patent van Apple.

Saillant detail hier is dat de belangrijkste claim van Apple zich richt op een software implementatie binnen Android, en niet op een specifiek onderdeel dat door Samsung zelf is ontworpen of geïmplementeerd.

Dit laatste punt is één van de grote verschillen met de Amerikaanse rechtszaak. Daarnaast dient de zaak in Nederland natuurlijk niet voor een jury, maar voor drie rechters met een – als het goed is – uitgebreide expertise hebben binnen dit veld. De volgende zitting volgt op 28 september, de uiteindelijke uitspraak wordt op 24 oktober verwacht.

(via @AndreasUdo)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee