Samsung Galaxy S3 heeft geen last van veelbesproken hack (update)

Update:

Samsung heeft inmiddels bevestigd dat de Galaxy S3 niet vatbaar is voor onderstaand probleem. Voor Amerikaanse gebruikers is direct een kleine update uitgerold die een bestaande gevoeligheid repareert – Europese gebruikers waren al veilig.

(via SlashGear)

 

Oorspronkelijke bericht:

Er was vandaag nogal wat te doen rond een methode waarmee het mogelijk bleek om sommige Samsung Galaxy smartphones een zogenaamde ‘factory reset’ te laten uitvoeren via bijvoorbeeld een link op een webpagina. Tests wijzen uit dat de Samsung Galaxy S3 niet op deze manier gehackt kan worden – althans, niet de Europese versie van het toestel. De Amerikaanse versie, met een dual core processor is hier wel gevoelig voor.

samsung-galaxy-s3-hack-veilig Samsung Galaxy S3 heeft geen last van veelbesproken hack (update)

Een hacker toonde onlangs aan hoe simpel het is om sommige Samsung Galaxy toestellen volledig te resetten, waarbij ook alle gegevens van de gebruiker op het toestel gewist worden. Dit is natuurlijk een nogal enge gedachte, en een pijnlijke zaak, aangezien het geen zwakte van het Android besturingssysteem betreft, maar specifiek van Samsung’s eigen TouchWiz interface.

Bovengenoemde hacker gebruikte, om dit lek te demonstreren, onder andere een Galaxy S3 – vandaar veel nieuwsberichten dat ‘de Galaxy S3’ zogezegd lek is. Echter, er zijn nogal wat verschillende versies van de Galaxy S3. Zo beschikt de Amerikaanse versie over andere hardware dan de zogeheten ‘internationale’ versie die in Europa verkocht wordt. Simpel gezegd: als jij een quad core Galaxy S3 hebt ben je veilig (want dan heb je geen Amerikaans toestel).

Wél verwachten we op korte termijn beveiligingsupdates voor de Galaxy S2, die wel degelijk gevoelig is voor deze ‘aanval’.

(via @ArnoudWokke, @AndreasUdo, TheVerge en Tweakers)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee