Samsung Galaxy Note 2 batterijduur

Wie de technische specificaties van de Samsung Galaxy Note 2 heeft bekeken, zal ongetwijfeld de opgave ‘onder batterijcapaciteit’ twee keer hebben gelezen: deze is inderdaad 3100 mAh. Ter vergelijk: de Galaxy S3, inmiddels bekend om zijn uitstekende batterijduur, doet het met 2100 mAh en de eerste Note beschikte over 2500 mAh.

samsung-galaxy-note-2-batterijduur Samsung Galaxy Note 2 batterijduur

Dit alles maakt ons erg benieuwd naar de uiteindelijke batterijduur van de Galaxy Note 2. Gelukkig hebben de mensen van PhoneArena zich over deze vraag gebogen in hun review, en de resultaten zijn erg interessant. Bij gebrek aan officiële cijfers en tijd hebben zij een uur lang video afgespeeld op de eerste Note, de Galaxy S3, en natuurlijk op de Note 2.

In dit uur liep het batterijpercentage van de eerste Note terug van 100% naar 83%. De Galaxy S3 deed het beter, en liep terug van 100% naar 87%. De Note 2 echter, verbruikte slechts 8% en bleef na een uur video staan op 92%. Dit belooft dus iets – met de Galaxy S3 komen we ondanks intensief gebruik prima een volle werkdag door (lees: van 8:00 tot 22:00). De bovenstaande test suggereert dat de Note 2 toch zeker anderhalve keer de batterijduur van de Galaxy S3 zou kunnen halen.

Natuurlijk is de bovengenoemde test nogal een ruwe: het liefst zien we een uitgebreidere versie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar verbruik gedurende een uur, maar simpelweg hoelang het duurt voor de batterij helemaal leeg is.

Overigens is de gehele review van de Note 2 door PhoneArena de moeite waard, zowel om te lezen (HIER), als om te kijken (onderaan dit artikel).

Samsung Galaxy Note 2 pre-order mogelijkheden:

Samsung
Galaxy S2 Plus GT-I9105
SamsungGalaxy S2 Plus GT-I9105
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorBroadcom BC28155
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Broadcom Videocore IV GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,9 millimeter
121 gram
FeaturesFM Radio, GPS/Glonass
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

(via PhoneArena)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee