Nieuwe benchmark informatie over de Samsung Galaxy S2 Plus opgedoken?

Na maanden van stilte dook een paar weken geleden opeens het nieuws op dat de Samsung Galaxy S2 Plus tóch in de pijpleiding zit, en mogelijk dus de huidige Galaxy S2 – waarvan er nog steeds veel verkocht worden – in de winkels gaat vervangen. Vandaag krijgen we een blik onder de motorkap van het toestel.

samsung-galaxy-s2-plus-gt-i9105-glbenchmark Nieuwe benchmark informatie over de Samsung Galaxy S2 Plus opgedoken?

In de database van de populaire benchmark applicatie GLBenchmark duiken namelijk gegevens op van de Samsung GT-i9105 – waarschijnlijk de codenaam van de Galaxy S2 Plus. Het toestel dat zijn sporen in deze database achterliet had een kloksnelheid van 1,4 GHz – of beter: 1,456 GHz. Dit komt aardig overeen met recente geruchten over een 1,5 GHz processor. Hoewel we het niet met zekerheid weten, is de kans groot dat het hier zoals verwacht om een dual core processor gaat.

Het beeldscherm van deze GT-i9105 beschikt over een zogeheten qHD resolutie: 960 x 540 pixels. Ook dit zou goed passen bij een Galaxy S2 Plus: een hogere resolutie dan de Galaxy S2, een lagere resolutie dan de Galaxy S3. Onduidelijk is, of het hier gaat om een LCD of Amoled scherm.

Het meest verrassende detail in GLBenchmark’s database is het gebruik van de PowerVR SGX 544MP grafische processor – dezelfde die we bijvoorbeeld ook in Apple’s nieuwe iPad vinden. Wél is het logischer dat de grafische processor niet van het quad core type zal zijn dat in de iPad zit, maar eerder een single of dual core configuratie.

Als bovenstaande gegevens kloppen is er inderdaad sprake van, dat de Galaxy S2 Plus een significante upgrade is ten opzichte van de Galaxy S2. Als het toestel voor een vergelijkbare prijs op de markt komt, heeft Samsung een erg goede mid range smartphone in handen.

(via SammyHub)

Galaxy deal tips

Praat mee