Geinig: Samsung Galaxy S3 camera en scherm ‘test’

Een leuk plaatje doet sinds een paar dagen nogal wat stof opwaaien op het wereldwijde web. Daniël UY – de maker van een aantal verrassend accurate Galaxy S3 concepten in de maanden voor de onthulling van het toestel – slingerde een foto van een Samsung Galaxy S3 en een spijkerbroek via Twitter de wereld in.

De foto toont dus een Galaxy S3 met op het scherm een foto van een deel van een spijkerbroek. Met dit deel op het scherm is het toestel zodanig op de spijkerbroek zelf geplaatst dat het mogelijk is werkelijkheid en weergave met elkaar te vergelijken. Volgen de maker is er niks gefotoshopt – what you see is what you get, zogezegd. Maar natuurlijk zijn er velen die roepen dat de afbeelding wél bewerkt is, of zelfs compleet kunstmatig geconstrueerd.

samsung-galaxy-s3-camera-scherm Geinig: Samsung Galaxy S3 camera en scherm 'test'

Tóch lijkt de foto wel degelijk ‘echt’. Tenslotte is de weergave op het scherm van de Galaxy S3 niet 100% natuurgetrouw – iets donkerder, en met een minieme verkleuring. Wat wel duidelijk is, is dat het toch aardig wat moeite moet hebben gekost om de situatie precies goed te krijgen. Het is niet zo makkelijk om een foto zodanig te maken dat deze uiteindelijk perfect ‘in de werkelijkheid’ past. Vervolgens moet de helderheid van het scherm nog goed afgesteld worden, wat gezien de net iets donkerdere weergave niet 100% perfect gelukt is. En vergeet niet dat de maker al bewezen heeft op grafisch gebied verstand van zaken te hebben. En dat de foto gemaakt is met een aparte app, Camera 360, en niet met de standaard camera applicatie van de Galaxy S3 (hoewel we niet helemaal inzien waarom dit beter zou zijn).

Hoedanook geeft de afbeelding een heel aardig beeld van waar de camera en het scherm van de Samsung Galaxy S3 toe in staat zijn – en dat is nogal wat. Maar dat de camera en het scherm twee van de sterke punten van de Galaxy S3 zijn wisten we al langer dan vandaag natuurlijk 😉

(via @Daninini1112)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee