‘Android 4.1 voor Samsung Galaxy S2 in november’ (update 2: toch november?)

Update 2:

We waren amper klaar met het typen van de onderstaande update, of het volgende ‘Android 4.1 voor de Galaxy S2’ nieuws duikt op – en deze keer is de bron wél te verifiëren. Samsung Zweden en Samsung Denemarken laten via Facebook weten welke toestellen wanneer een update naar Android 4.1 Jellybean gaan krijgen.

samsung-galaxy-s2-november-zweden 'Android 4.1 voor Samsung Galaxy S2 in november' (update 2: toch november?)

En voorwaar! De Samsung Galaxy S2 staat in het lijstje – met een update in november, geheel zoals de jongens van SamMobile gisteren al voorspelden. Dit is nu echt voor het eerst dat Samsung zich direct uit laat over een Jellybean update voor de Galaxy S2.

Maar er is één ‘máár’: het zou niet de eerste keer zijn dat een ‘lokale’ Samsung iets roept, dat later door Samsung HQ (in Zuid-Korea) weer wordt tegengesproken. Het liefst zouden dit nieuws dus nog bevestigd zien door Samsung in Korea zelf.

Overigens geldt, net als bij eerdere updates, weer de disclaimer: de precieze datum van de uiteindelijke update is nog altijd afhankelijk van regio en provider.

(via SamsungSverige, SamsungDanmark en SamMobile)

Update:

Gisteren nog dook het gerucht op dat de Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy S2 mogelijk in november op het programma staat. Vandaag duikt het nieuws op dat de update nota bene door Samsung zelf zou zijn bevestigd, en mogelijk al in de komende weken via OTA en KIES kan worden uitgerold.

Op zich klinkt dit natuurlijk allemaal prima, alleen de bron van bovenstaande gerucht is – laten we zeggen – nogal onduidelijk. En eerlijk gezegd klinkt het onsvallemaal net iets té soepel in de oren.

Totdat we het bovenstaande gerucht bevestigd zien, lijkt een flink pak zout verstandig. Maar met hopen is natuurlijk niks mis…

(via AndroidGeeks)

Oorspronkelijke bericht:

Ook vandaag gonsde het weer van de geruchten rond updates van Samsung smartphones naar Android 4.1 Jellybean. Zo liet Samsung weten dat de Galaxy S3 de update in oktober zal krijgen. De insiders van SamMobile voegen hier aan toe dat de update voor de Samsung Galaxy S2 in november zal volgen.

android-41-jellybean-samsung-galaxy-s2-november 'Android 4.1 voor Samsung Galaxy S2 in november' (update 2: toch november?)

Recent ontstond er twijfel over een mogelijke update, naar aanleiding van Samsung’s zwijgen erover tijdens hun Unpacked evenemet in Berlijn. De geruchten blijven echter sterk aanwezig dat de update er ook voor de Galaxy S2 wel degelijk komt – zeker nadat vandaag bekend werd dat ook toestellen als de Galaxy Ace 2 en Galaxy S Advace voorzien zullen worden van een shot ‘Jellybean’.

Of de update ook daadwerkelijk in november komt weten we natuurlijk nog niet. Het gaat hier om geruchten, niet – zoals in het geval van de Galaxy S3 – om officiële uitspraken van Samsung zelf.

(via @SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

   • Wesley zegt

    Joah, maar een beetje fatsoenlijk engels kan geen kwaad. Of op zn minst wat betere schrijvers. want ook al was het nederlands, hun artikels blijven nogal cheap ass. alsof t geschreven is door een scholier die net van groep 8 is :p

 1. lies zegt

  wat is het verschil met ics, ja natuurlijk langere levensduur batterij hahahah, dat zeggen ze altijd, nou als je dat wilt kan je beter een iphone nemen, maar ik heb niet van die goede ogen en dat schermpje is zo klein, maar wat is beter of slechter dan ics?

  • Erikje zegt

   Wat ze beweren is dat de user interface veel soepeler is. Dat is ‘project butter’. Er zijn nog meer verschillen maar dat is wel de belangrijkste.

 2. Vincent zegt

  Betekent dit dan dat we een update naar 4.0.4 kunnen vergeten? Die update zorgt ook voor een langere levensduur van de batterij, maar vooralsnog kunnen S2 bezitters in Nederland deze niet binnenhalen (via officiële kanalen dan).

  • Erikje zegt

   Ik heb de officiële kanalen al sinds augustus vorig jaar niet meer gebruikt. Het kan zomaar 3 maanden langer duren voordat een update in nederland beschikbaar is. En het installeren van officiële firmware via een inofficieel kanaal is heel erg eenvoudig (dus zonder rooten en custom kernels).

 3. Peter R zegt

  Ik krijg net een melding van mijn S2 dat er een update beschikbaar is. Ben nu niet in de gelegenheid verder te kijken, maar ben wel nieuwsgierig! Om welke versie gaat het? Ik zit aa nu op XEN 4.0.3.

  • Peter R zegt

   Loos alarm. Zowel via OTA als Kies krijg ik nu de melding dat er geen update beschikbaar is. Begrijpen doe ik het niet, ik wacht maar weer rustig af.

   • zegt

    @peter ik kreeg dezelfde melding op mijn toestel, de update was zogenaamd 63mb. Toestel ging in de update modus maar dat was al snel weg. Toen hij opstarte kreeg ik de melding dat de update niet geïnstalleerd kon worden. Nu vind hij geen updates meer OTA en er is ook niks veranderd. Heel vreemd allemaal

    • Arthur zegt

     Vandaag kreeg ik ook de melding dat er een update beschikbaar was. Toen ik OTA wilde updaten gaf de telefoon echter aan dat er geen update was. Toen maar de telefoon aangesloten aan de pc via Kies en kreeg toen wél de update. In mijn geval gaat het om een update naar 4.04.

 4. Rens zegt

  Ook hier wil ik even laten weten dat er een update melding via OTA is verschenen. Ik heb een unbranded S2 en ik heb een abbo lopen bij Vodafone.

  Er staat ”verbeterde stabiliteit”
  De update betreft een grootte van 66 mb.

  Eerst even mn telefoon opladen, daarna laat ik even weten wat de verandering nou precies was.

 5. Rens zegt

  Dit is echt heel vreemd. Via OTA weigert hij de firmware te installeren(en raad aan KIES te proberen) en via Kies is er inderdaad geen update aanwezig.

Praat mee