Android 4.0.4 beschikbaar voor Samsung Galaxy S2 (update: met ‘hack’ test)

Op een opvallend moment rolt Samsung redelijk onverwacht nog de Android 4.0.4 update voor de Samsung Galaxy S2 uit. Het moment is opvallend omdat het nét op de dag komt dat een irritant beveiligingslek in de software van de Galaxy S2 aan het licht komt, én omdat we eigenlijk meer zitten te wachten op de Android 4.1 Jellybean update die voor november in de planning staat.

samsung-galaxy-s2-android-4-0-4-uitrol Android 4.0.4 beschikbaar voor Samsung Galaxy S2 (update: met 'hack' test)

Desalniettemin kwam de Android 4.0.4 update waar we een tijd geleden al over schreven vandaag met horten en stoten op gang – voor unbranded toestellen, én voor KPN toestellen om precies te zijn. We hebben zelf nog geen gelegenheid gehad om uitgebreid met de nieuwe versie aan de slag te gaan. Voor zover we kunnen nagaan lijkt de update in ieder geval het spontane rebooten waar sommige gebruikers last van hadden op te lossen.

Één ding is zeker: deze update helpt nog niet tegen het bovengenoemde beveiligingsprobleempje – daarvoor moeten we óf de update naar Android 4.1 afwachten, of hopen dat Samsung nog vóór november een kleine patch de wereld in stuurt.

Wat merken jullie na de Android 4.0.4 update?

Update: hoewel we zelf door omstandigheden niet in de gelegenheid zijn het te testen, suggereren sommige gebruikers dat hun toestel ná de update niet meer gevoelig is voor de gisteren gemelde ‘hack’. Heb je de update uitgevoerd, en ben je benieuwd of je nu ‘veilig’ bent? Check AndroidCentral’s speciale test HIER. Deze test probeert niet jouw toestel te resetten, maar via dezelfde methode het IMEI nummer van jouw Galaxy S2 te tonen. Je moet de test (uiteraard) in de browser van het toestel uitvoeren. Als het IMEI nummer getoond wordt in de dialer applicatie is jouw toestel nog niet veilig – verschijnt deze niet in beeld is alles in orde. Laat je hieronder even weten wat het resultaat is?

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Rens zegt

  Zojuist 4.0.4 succesvol op mijn telefoon geinstalleerd (via kies niet OTA)

  Ik moet zeggen dat mijn telefoon aanzienlijk sneller is geworden. Bij 4.0.3 was de snelheid helemaal ingekakt. Echt genieten nu, er is gewoon vrijwel geen vertraging meer tussen apps etc. Qua batterijgebruik hoop ik ook vooruit te gaan, maar daar gaan we nog achter komen.

 2. Jadi zegt

  Zojuist geupdatet naar 4.04. ik ben de reader’s hub kwijt en Polaris office werkt weer. Die was ermee gekapt en ik heb geen idee waarom.Enfin, nu werkt weer. ook zijn de puntjes bij het inloggen weer veranderd in cirkeltjes. voor zover ik kan nagaan in 5 min, is er verder niet veel veranderd. Of het spontaan herstarten, waar ik maar af en toe last van had, kan ik uiteraard nog niks zeggen.

 3. Timo zegt

  Buiten het feit dat er wat kleine bugfixes gedaan zijn verlies je bij deze update volgens mij leuke gimmicks zoals het van links naar rechts swipen in de toggle bar om de schermhelderheid aan te passen.. Kan iemand mij vertellen of dit daadwerkelijk waar is?

  • Erik zegt

   Ja, inderdaad. De mogelijkheid van helderheid instellen is weg (wel jammer)
   Wellicht komt er in de toekomst nog een klein app-je voor in de Play-store.

 4. Banana zegt

  Timo, dat is waar jah, ik had em gisteren geupdate via odin en schermhelderheid kan ik niet meer aanpassen, zeer vervelend, dat was echt handig als je van buiten naar binnen ging enz.

  Voor de rest is het downloads map veranderd en de tofste update vind ik: instellingen > display > Batterijpercentage weergeven aanvinken.
  Ook kun je nu bij instellingen , display de help-tekst uitzetten voor het vergrendel scherm, eerst stond er altijd: veeg uw vinger over het scherm om de telefoon te ontgrendelen.
  En accu? Niks van gemerkt, nog steeds slecht.

 5. Japie zegt

  Net update gedaan naar 4.0.4, ging makkelijk. Veranderingen die ik tot nu toe gemerkt heb:
  – Batterij-percentage zoals hierboven al gemeld.
  – Bij Contacten is het Telefoon-tabje weer terug. Andersom dus ook: bij openen Dialer kan je weer rechtstreeks naar contacten.
  – In contacten-lijst en MP3 speler is de letterbalk rechts groter en in ICS-kleur.
  – Lettertype onder de menutoets groter
  – Er is een standaard-lettertype toegevoegd: Rosemary.
  – Onder Instellingen – Beveiliging kan je nu rechstreeks naar de SamsungDive website. Aparte functie, want dit is bedoeld om je telefoon vanaf een website op te sporen of te wissen, dus als je hem al kwijt bent…
  – Onder Instellingen – Beveiliging heb je nu meteen de optie om gezichtsherkenning te verbeteren.
  Meer nog niet opgevallen….

  • Marty zegt

   hier hetzelfde, krijg gewoon mijn imei nr te zien.
   ben ik hellemaal niet blij mee.
   en dat ze het maar snel in orde brengen.
   anders vertrouw ik dalijk mijn eigen telefoon niet meer.
   en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

 6. Hette zegt

  Update deed het niet via OTA, tweede keer via Kies wel. Ik heb nu het nieuwe probleem dat Play Store telkens ernstig vastloopt en het hele systeem een poosje stillegt. Hebben meer mensen hier last van? Het spontaan steeds opnieuw opstarten lijkt nu wel minder te zijn geworden, maar of dit een verbetering is?

 7. Bastiaan zegt

  Net de update via Kies geïnstalleerd. Ging toch zowaar in een keer goed. Heb naast bovenstaande veranderingen ook nog niets iets groots gemerkt.
  OTA gaf de telefoon bij mij ook nog aan dat er nog geen update beschikbaar was.

  Heb alleen wel gemerkt dat ie nu een beetje hapert soms. Ik gebruik de nexus live achtergrond en de streepjes lopen nu niet meer vloeiend over het scherm zoals bij 4.0.3. Nou ja als dat het enige is.

  Batterij kan ik ook nog niets over zeggen. Morgen maar ff afwachten hoe ie het volhoud.

  Nu maar hopen dat volgende maand 4.1 vlot uitgerold wordt en dan zal de S2 denk ik wel klaar zijn met updates.

 8. Gidi zegt

  (deze reactie heb ik eerder proberen te posten, maar het komt niet door? Sorry als je ’t toch twee keer ziet)

  Ik ben best wel blij met deze 4.0.4. De UI van de SII werkt een stuk soepeler en ze hebben het net een stukje mooier gemaakt. Ook zijn een aantal voor mij belangrijke problemen opgelost: je kan het Swype toetsenbord nu gewoon gebruiken, je kan Bluetooth-streamen in de auto zonder stotteren, voorlopig lopen apps als Samsung Go nog niet vast. Ik heb ook nu al een tijd Wifi & Exchange aanstaan en er is nog steeds geen oververhitting… Het batterijverbruik lijkt nu ‘normaal’ te zijn.

  Volgens de androidcentral test zou ik nog steeds gevoelig zijn voor het veiligheidslek. Hun test is echter fout: er wordt een code gebruikt de eigenlijk best wel nuttig is. Het lijkt er dus op dat Samsung die niet geblokkeerd heeft. Ik heb nogmaals mijn eigen test herhaald en de code die op 4.0.3 nog wel uitgevoerd werd, wordt nu geblokkeerd. Ik kan alleen maar aannemen dat ook de schadelijke code niet doorkomt.

 9. Dennis zegt

  Vervolg van Japie:
  – Batterij-percentage zoals hierboven al gemeld.
  – Bij Contacten is het Telefoon-tabje weer terug. Andersom dus ook: bij openen Dialer kan je weer rechtstreeks naar contacten.
  – In contacten-lijst en MP3 speler is de letterbalk rechts groter en in ICS-kleur.
  – Lettertype onder de menutoets groter
  – Er is een standaard-lettertype toegevoegd: Rosemary.
  – Onder Instellingen – Beveiliging kan je nu rechstreeks naar de SamsungDive website. Aparte functie, want dit is bedoeld om je telefoon vanaf een website op te sporen of te wissen, dus als je hem al kwijt bent…
  – Onder Instellingen – Beveiliging heb je nu meteen de optie om gezichtsherkenning te verbeteren.
  ~
  – Browser heeft een nieuwe look

 10. Mike zegt

  Mijn e-mail is niet meer te zien, ik zie alleen maar grijze balken in beeld na de update.
  Meer mensen met dit probleem? Ik heb nog niet gezocht naar een oplossing.
  Verder is dat percentage voor de batterij wel handig vind ik!

  • Japie zegt

   He Dennis,

   Werkt nog wel hoor: je moet de Home en Power knop tegelijk indrukken en 2 seconden vasthouden. Dan krijg je een wit kader met je screenshot erin en de melding in je notification-balk dat hij gemaakt is. Hij wordt opgeslagen in de map Screenshots (hoe toepasselijk 😉 ) in je galerij.

   Succes!

 11. mike zegt

  Leuk zo’n update, maar ik krijg mijn mail niet goed meer in het scherm. Had net alles weer goed met servers etcetera… Iemand hier ook last van? En/of een oplossing?

   • Mike zegt

    Heb forum bezocht, blijkt niks voor te stellen… even de tekstgrootte veranderen en klaar, je kan het daarna gewoon ook weer terugzetten naar de gewenste grootte. Raar maar waar, zoiets

 12. ArjenP zegt

  heb gisteren probleemloos een update naar 4.0.4. mogen uitvoeren, in aansluiting op bovenstaande kan ik melden dat het kantelen van het scherm absoluut sneller gaat en dat ik het idee heb dat het toestel in zijn algemeenheid sneller is geworden, het verloren gaan van het aanpassen van de helderheid via de bovenbalk ervaar ik als negatief.

 13. Peter R zegt

  Ik ben eergisteren overgegaan van XEN 4.0.3 naar 4.0.4, en mijn eerste indruk is positief maar ik ben niet zo enthousiast als ik had gehoopt. Het wifi probleem (aanzetten lukte niet altijd, gevolgd door en spontane reset na een minuut) lijkt opgelost en ook Swype lijkt stabieler. Het batterijverbruik lijkt niet verbeterd en de machine loopt minder soepel dan voorheen. Ik heb nu twee keer gehad dat het toestel even bleef hangen, tijdens het swypen van dit bericht bijvoorbeeld, en dan na een seconde of 10 weer tot leven komt.

 14. martijn zegt

  Pff update 4.0.4 gedaan nu alle contacten verdwenen..

  iemand hier een oplossing voor??????

  heb geprobeerd back up er op te zetten maar heeft helaas ook niet geholpen

  verder merk ik weinig verschil ten op zichte van 4.0.3

 15. Bas zegt

  Installatie van update 4.0.4. ging prima. De ‘hack’ is er niet mee verholpen. Wel een ander probleem bij gekregen: Mail is niet meer goed te openen en accounts waren verwijderd-verminkt. Na opnieuw instellen van de mail komt het wel binnen, maar kan de regel per dag waar de berichten onder staan niet meer uitklappen, waardoor ik niet bij de berichten kan. Probleem speelt bij verschillende soorten accounts (exchange, pop3).

 16. Marty zegt

  updat stond vanmorgen zich aan te melden (WIFI) n
  maar mijn imei nr is nog steeds te zien, na dat *hekje gedoe
  verschil merk ik ook niet, maar hoop wel dat die batterij het nu eindelijk eens wat langer mee gaat.(kan Juice Defender er vanaf
  contacten en zo staan er nog steeds op.
  maar wil wel mijn hub terug op zijn plek hebben.
  en wil mijn samsung account terug ( ben het pasword vergeten ;o)
  krijg ik weer dat belgische nederlandse account gedoe.
  je weet wel, dat je dan het bericht krijgt bij samsung apps dat je in een verkeerd land zit en niets kunt downloaden.

 17. Dennisvenlo zegt

  heb ook de update gehad het toestel is wat sneller bat. is nog ff afwachten maar dat dat vastlopen kan liggen aan de evetueele live wallpaper denk ik ik ben het nog een beetje aan het proberen bij 2 lieptie vast bij een foto achtergrond niet heb er nu een met live vissen nog geen probleem gehad.

 18. Timo zegt

  Aan – uitzetten van WiFi lijkt nu weer goed te werken. Geen spontane reset meer als ik dat doe. GPS icoontje bleef ook nog wel eens zichtbaar nadat GPS uit was gezet. Lijkt nu ook niet meer te gebeuren.

  Meest opvallende bug die ontstaan is -> als je je vinger stil op het scherm houdt in vb een broowser of een e-mail (wat je zou doen voordat je naar boven of benenden te scrollen) begint het scherm te trillen! Best irritant als je aan het lezen bent. Moet je iedere keer de vinger van het scherm halen en er weer opzetten als je weer wilt scrollen.

  Meer mensen die dit costateren?

 19. Red zegt

  ik heb vanmiddag geupdate..maar nu werkt mijn camera niet meer???

  ik krijg zodra ik de camera open schermpje te zien met dat je de sneltoetsen kan veranderen van de camera ..en dan moet je op “ok” drukken..maar die reageert niet..

  ding staat dan gewoon vast…

  iemand een oplossing?? want dit is echt kut

 20. Patrick zegt

  update gedaan naar 4.0.4 en nu slaat het toestel vaak vast.
  is er nog ene mogelijkheid om de software weer terug te zetten naar 4.0.3 ? had daar toen nergens last van, wacht dan wel tot de update 4.1 er is

 21. Erwin zegt

  Gisteren twee S2’s van 4.03 naar 4.04 gebracht. Door OTA te upgraden. De eerste ging goed. Wel heb ik het idee dat er onder de motorkap dingen veranderd zijn waar niet alle aps goed mee om gaan. Juicedefender lijkt niet helemaal goed te werken. Met wifi aan lijkt batterijgebruik extreem te zijn.

  De tweede ging niet goed. Lockscreen werkt niet meer, en de home button werkt ook niet meer! Als je op power drukt wordt het scherm zwart. Als je dan op home drukt komt het scherm weer terug, zonder lock. Lockscreen opnieuw ingesteld, maar het werkt niet.
  En dus geen home button meer – als je in een app zit kun je alleen met back terug. En vasthouden werkt ook niet, geen taskmanager. En twee keer home werkt ook niet (voice command) maar dat missen we niet 😉

  Op internet gezocht, oplossing lijkt factory reset te zijn. Mooi is dat, ben ik daarna weer uren bezig om alle accounts en apps weer goed in te stellen! Heb clear cache geprobeerd maar dat werd niet beter.

  Dus wees gewaarschuwd – je zou wel eens een factory reset moeten doen.

  Ik ga het voor beide phones maar een keer doen binnenkort. Nu even geen tijd voor..

 22. maarten zegt

  Sinds de update is mijn mail onleesbaar: iets staat in regels die slechts een heel klein gedeelte van tekst laat zien, eigenlijk zie ik slechts stipjes!
  Hier ben ik héél ontevreden over!

 23. Dirk zegt

  Ik heb de update naar 4.0.4 gedaan. Ik woon in België en ben bij Proximus. Na de update kan ik geen verbinding meer maken met mobiel internet. Ik heb al alle mogelijke instellingen geprobeerd, maar niets helpt (APN = internet.proximus.be of APN = *, …).
  Heeft er nog iemand dat probleem ? Iemand een voorstel voor een oplossing ?

 24. Benno zegt

  gisteren de update gedaan en alles is
  soepel en snel verlopen.
  Geen problemen gehad alleen een camera die niet werkte maar dat was
  na een herstart verholpen.
  Hij is inderdaad op alle fronten iets sneller geworden.
  Ook de browser (Opera) is sneller.
  Enige nadeel dat ik kan ontdekken is het verdwijnen van de functie voor het dimmen van het scherm in de werkbalk.
  En bij mij gaat de batterij echt langer mee!!!
  Hulde! 😉

  • Berrie zegt

   Voor mij precies hetzelfde verhaal! Alleen wat problemen met de camera. Maar na een herstart was dit verholpen. Ik heb ook een veel betere accuduur, als je hem niet gebruikt verbruikt hij echt bijna niks, dit in tegenstelling tot 4.0.3.
   Merk het zelfs aan de temperatuur van de telefoon. Hij voelt helemaal koud aan als je hem oppakt nadat je hem een tijdje hebt laten liggen 😉

 25. maarten zegt

  Zucht. Wat is dit een ellende!

  Na de upgrade was mijn mail onleesbaar. Een paar uur later merkte en voelde ik dat de telefoon erg, erg warm werd. Rond het cameragedeelte. Ik kon hem niet uitzetten want de knop reageerde niet. Batterij eruit, erin en verder. Verder? De batterij was leeg! En voor de upgrade had ik hem (gewaarschuwd door het proces dat hij vol moest zijn) vol geladen!
  Ik mag niet vloeken maar ik ben niet een stap omhoog maar stappen omlaag gegaan!

  Maarten

 26. maarten zegt

  Zucht.

  De camera doet het niet meer, en de telefoon hangt!
  En sommige vroeger goed werkende apps doen het niet meer!

  Mocht ik vloeken?

  Bij deze dan: %$#&

    • kimbo zegt

     Misschien ligt het aan de apps die je er op hebt staan?
     Sommige app vreten stroom zoals de nu.nl app.
     Ik lieg er echt niet om en zit nu al op 2 dagen en 7 uur en 22% ontladen.

     • jan zegt

      klopt als ik de nu app gebruik gaat mijn batterij een stuk korter mee en de app 112 meldingen is helemaal een batterij killer met die app erop had ik maar zes/zeven uurtjes stroom ben blij dat ik die eraf hebt gehaald doe er nu meer dan een dag mee 🙂

 27. Rens zegt

  Geloof het of niet maar sinds 4.0.4 heb ik alweer 2 of 3 spontane reboots gehad. Ik dacht dat we er met ICS eindelijk vanaf waren.. Gelukkig is de afstand tussen de reboots vrij groot.

 28. maarten zegt

  en oh ja: de batterij verbruikt zo veel stroom dat ‘smorgens de telefoon uit is! en ik heb niets nieuws op de telefoon gezet na de update. ik baal

 29. ArjenP zegt

  hier gelukkig geen problemen meer, enige probleem met carkit is opgelost, S2 verwijderd en opnieuw geinstalleerd en telefoonboek werd wel geladen, het batterijverbruik is absoluut verbeterd, telefoon is ook sneller geworden, accuduur in % in de bovenbalk is top, de helderheid scherm niet meer via bovenbalk kunnen aanpassen is minder.

 30. kimbo zegt

  Ik zit nu op 3 dagen en 13 uur 32% ontladen op 1 volle accu.
  Ik gebruik hem niet erg veel gewoon voor te bellen en wat nieuws kijken.
  tip..Stel het scherm ook niet zo fel in gewoon op zijn laagst dat bespaart ook stroom.

  Dus ik ben wel erg tevreden met de nieuwe 4.0.4 update.

 31. Dennisvenlo zegt

  na een aantal keer proberen met lwp blijft hij nog steeds hangen ongeacht met foto of lwp hij reboot nu wel niet meer vanzelf nee dat moet je zelf doen elke keer als hij blijft hangen vande regen in de maas of zoiets zal mijn laatste samsung zijn op deze manier

 32. maarten zegt

  mijn SII heeft zich vandaag voor de 5de keer uitgezet. Volle batterij. Zelfs met een nieuwe volle batterij (ik heb er twee) heb ik een dooie telefoon. Lang leve de upgrade …
  ik ben nu echt ten einde raad

 33. maarten zegt

  vervolg|:
  ik kan hem dan ook niet meer aankrijgen zonder eerst de batterij eruit gehaald te hebben, minuutje wachten en dan lukt het.
  en ik was zo tevreden over mijn SII.
  goede raad is duur, ik ga eens een servicecentrum proberen. de raad van Samsung was een harde reset, maar dat heeft de zaken niet verholpen

  • Peter R zegt

   Dit is mij gisteren ook overkomen, voor de eerste keer, en hopelijk voor de laatste… Als het erger wordt ga ik terug naar 2.3.7.

 34. wouter zegt

  Sinds de update krijg ik met geen mogelijkheid meer verbinding met mijn blue&me carkit van Fiat.
  Blue&me meld duidelijk dat er geen bluetooth-apparaat is om te koppelen…

  • Marty zegt

   Juice defender instaleren, die zet je WIFI of Data verbinding uit als de telefoon niet gebruikt wordt.
   wat niet gebruikt wordy, kan ook geen stroom eten ;o)
   Verder’s heb ik nergens last van, is er bij mij alleen maar beter op geworden.
   Batterij gaat veel langer mee.

   Het wachten is begonnen, totdat 4.1 uit komt.
   Ben benieuwd wat die upgrade van de firmware gaat doen.

 35. Floris zegt

  Vodafone 4.0.4 versie is ook al uit: I9100BULPG/I9100VDFLP9/I9100BULP8/I9100BULPG
  op 18Okt
  Dus nu xen=unbranded, KPN, T-Mobile, en Vodafone. allemaal op de 4.0.4.

 36. Rudy zegt

  Even een vraagje..
  mijn telefoon springt steeds aan als hij zeg maar op toetsblokkade staat.
  Dan ligt ie gewoon op tafel en gaat telkens de verlichting aan en weer uit.
  Hoe kan dit? Wat kan ik er aan doen?

Praat mee