Woah! Komt ‘ie dan toch, de Samsung Galaxy S2 Plus?

samsung-galaxy-s2-plus-concept-208x300 Woah! Komt 'ie dan toch, de Samsung Galaxy S2 Plus?

De vorig jaar opgedoken afbeelding van wat mogelijk de Galaxy S2 Plus zou kunnen zijn

Lang, láng geleden gingen er wilde geruchten over de lancering van een toestel met de naam Samsung Galaxy S2 Plus. Het moest het broertje worden van de ó zo populaire Galaxy S2 – maar dan een broertje dat nog net iets meer in huis had dan zijn geliefde naamgenoot. Niet omdat de S2 niet goed is – het is nog steeds een van de meeste verkochte smartphones – maar omdat een kleine ‘boost’ het toestel ook het komend jaar nog interessant kan houden.

Echter, na wat wilde geruchten direct na de lancering van de oorspronkelijke Galaxy S2, en wat meer geroddel in de aanloop naar de onthulling van de Galaxy S3 werd het akelig stil rond de Galaxy S2 Plus. Misschien had Samsung besloten de beste jongen toch niet te lanceren – of nog gekker: misschien waren ze dit wel nooit van plan geweest!

Maar dan, vandaag, plotseling… was de benaming daar weer: Samsung Galaxy S2 Plus. En niet zomaar. Nee, het lijkt erop alsof het toestel er toch écht aan zit te komen. En wel eind 2012. Meer is niet bekend, maar voor nu is het genoeg.

Nouja, misschien als het een sprookje was dan. Maar aangezien wij een blog zijn dat toch al een tijdje de geruchten rond de Galaxy S2 Plus volgt, gaan we toch even wild in het rond speculeren.

Zo lijkt het nogal logisch dat de Galaxy S2 Plus een Galaxy S2 zal worden, maar dan met wat betere specificaties. We denken dan zoal aan een dual core processor – mogelijk dezelfde als in de eerste S2, maar dan met een kloksnelheid van 1,4 tot 1,6 GHz. Of wat nóg leuker zou zijn: een dual core processor gebaseerd op dezelfde architectuur, maar op een kleiner productieproces: de Exynos 4212 (zeg maar de dual core versie van de chip die nu in de Galaxy S3 te vinden is). Deze laatste processor is niet alleen sneller dan de Exynos 4210 van de eerste S2, maar ook nog eens zuiniger. De batterij gaat dus langer mee, ook al blijft deze ongewijzigd.

Qua scherm vinden we het moeilijker om zomaar wat te roepen. Zou de S2 Plus over hetzelfde scherm beschikken als de S2? Of zou Samsung er toch voor kiezen de resolutie wat te verhogen, bijvoorbeeld – als de niet direct 720p HD willen gaan – naar een qHD resolutie van 960 bij 540 pixels?

Logisch is het wel om er vanuit te gaan dat het toestel voorzien zal zijn van Android 4.1 Jellybean – zelfs de ‘gewone’ S2 krijgt tenslotte een update naar deze laatste versie van het Android besturingssysteem.

Het hoe toestel eruit zal zien is totaal onbekend op dit moment. Vorig jaar al dook een afbeelding op van een toestel dat nog steeds niet geïdentificeerd is – maar of dat ‘m uiteindelijk zal blijken te zijn is nog maar de vraag.

Vermoedelijk zal de prijs van de Samsung Galaxy S2 Plus tussen de 300 en 400 euro komen te liggen. Hiermee wordt het dus één van de betere ‘midrange’ smartphones. De S2 Plus zou nog vóór de feestdagen in de winkel moeten liggen (maar stiekem zouden wij niet verbaasd zijn als het tóch begin 2013 zou worden – zo gaan die dingen nou eenmaal).

(via SamMobile)

Galaxy deal tips

Praat mee