Stilte rond de Android 4.1 Jellybean update voor de Galaxy S2 (update 10 sept)

Update 10 september:

Hoewel er nog steeds geen officiëel nieuws is rondom een eventuele Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy S2, zoemen er toch nog wat subtiele geruchten rond op het wereldwijde web.

Zo berichtten insiders dat de update er wel degelijk komt, maar dat deze met name in het geval van de Galaxy S2 gecompliceerd zou zijn omdat er nogal wat juridische haken en ogen aan zou zitten (*kuch* Apple v Samsung *kuch*) die omzeild moeten worden. Het is ons niet geheel duidelijk hoe deze vork dan in de bijbehorende steel zit – tot nu toe is de Galaxy S2 nergens verboden, en andere apparaten van Samsung in de Galaxy serie schijnen geen last te hebben van dit soort juridische perikelen. Maar de suggestie is duidelijk: de update komt, maar pas later.

En nu maar hopen dat dit klopt…

(via @SamMobile)

Oorspronkelijke bericht:

We hebben de laatste tijd hier min of meer ieder gerucht rond de Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy S2 braaf gerapporteerd, inclusief de verwachting dat we op Samsung’s Unpacked evenement van afgelopen woensdag meer te weten zouden komen. En dat kwamen we. Maar niet over de Galaxy S2.

samsung-galaxy-s3-android-41-jellybean-update-binnenkort Stilte rond de Android 4.1 Jellybean update voor de Galaxy S2 (update 10 sept)

De Android 4.1 update komt dus binnenkort – ‘soon’ – voor de Galaxy S3, Galaxy Note en Note 10.1. Ondanks het feit dat insiders duidelijk aangeven dat er hard gewerkt wordt aan de Android 4.1 update voor de S2, hield Samsung haar mond dus dicht. En dit, terwijl de update wél beloofd wordt voor de Galaxy Note – een toestel dat qua hardware nagenoeg identiek is aan de Galaxy S2.

Samsung’s ‘stilte’ m.b.t. de Galaxy S2 valt op twee manieren uit te leggen:

 • Óf er komt géén update meer naar Android 4.1 – maar waarom wordt er dan hard gewerkt aan juist deze update voor het toestel?
 • Óf – en dit lijkt ons veel logischer – de update voor de S2 komt niet ‘soon‘, maar bijvoorbeeld pas later in het vierde kwartaal.

Toch was het fijn geweest als Samsung ook de update situatie van de Galaxy S2 had toegelicht…

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Marc zegt

  3 manieren uit te leggen:

  Dikke voorrang aan de S3, in de hoop dat S2 bezitters de S3 gaan kopen. Let maar op, ze laten S2 bezitters nog lekker lang wachten… dat heet marketing.

 2. Dude zegt

  Marc,

  Waarom?? Ik snap het ophef niet omtrent al die updates. Komen er echt grote verbeteringen dan? De laatste updates hebben in veel aspecten het tegendeel bewezen namelijk… Onderandere veel vastlopers en spontane resets. Lijkt alsof ze stabiliteit niet hoog in het vaandel hebben staan.

  Samsung en android een bericht voor jullie: vloeiende interface en iets betere batterijverbruik (wat over het algemeen weinig te merken is) is NIETS waard als de stabiliteit van android ontbreekt.

  • zegt

   ja gelijk heb je, er zijn hier veel mensen die geilen op een update, maar al die onzin van gezichtherkenning ed, en altijd maar zeggen dat de batterij langer meegaat, en hij nog sneller gaat, ja eerst fabriek reset en dan nieuwe software, dan gaat hij altijd sneller ook met 2.36, ik vind het leuk maar zonder al die updates blijft het ook een fijn toestel.

   Als je de gemiddelde mens vraagt buiten dit forum om wat voor software ze erop hebben zeggen ze allemaal android, maar verder komen ze niet

   • Erikje zegt

    Dit is zo waar. Mijn buurvrouw heeft een sgs 2 met nog steeds honeycomb erop en is er erg blij mee. Toen ik haar liet zien hoe ze swype moest gebruiken was ze helemaal in de zevende hemel.

    Alleen behoor ik zelf tot die groep die wel graag de nieuwste updates heeft en die zelfs gebruik maakt van websites over de sgs2 en daar nog actief aan meedoet ook. 🙂

 3. Erikje zegt

  Jellybean is wel interessant vanwege project butter, ui verbeteringen die het nog soepeler laten lopen. Is er verder geen open source versie van touchwiz die op jelly bean gezet kan worden?

 4. simthadim zegt

  Als je zo geilt op updates, dan moet je toch echt deze twee woorden kennen:
  custom ROM.

  Draai nu al een tijdje Cyanogenmod 9, en moet zeggen dat het enorm soepel is en de batterij véél langer meegaat.

Praat mee