Samsung Galaxy S3’s Smart Stay uitgelegd

Één van de leuke nieuwe features die Samsung in de Galaxy S3 heeft ingebakken is Smart Stay. Smart Stay zorgt er voor dat het scherm aanblijft, zolang je er naar kijkt – en dus niet na een vast aantal seconden of minuten vanzelf uitschakelt. Via de camera aan de voorkant van het toestel detecteert de Galaxy S3 of je ogen zich voor het scherm bevinden. Tenminste, dat zegt de theorie.

samsung-galaxy-s3-smart-stay-uitgelegd-1024x405 Samsung Galaxy S3's Smart Stay uitgelegd

Uit sommige reacties van bezoekers hier op galaxyclub.nl blijkt dat velen zich afvragen of Smart Stay nu wel of niet werkt. Er is weleenswaar een speciaal Smart Stay ikoontje dat bovenin het scherm verschijnt, maar deze is nooit langer dan een fractie van een seconde zichtbaar. Dus voor iedereen die twijfelt: zo werkt Smart Stay!

Allereerst moet de functie natuurlijk ingeschakeld zijn. Dit kan via Menu -> Instellingen -> Display -> Slim sluimeren aanvinken. In hetzelfde menu bevindt zich ook de mogelijkheid de time-out van het scherm in te stellen, bijvoorbeeld na één minuut. Dat wil zeggen dat het scherm zichzelf na één minuut uitschakelt als je het toestel verder niet aanraakt. Maar met Smart Stay – slim sluimeren dus – ingeschakeld gebeurt dit niet als je naar het scherm kijkt.

sgs3-smartstay Samsung Galaxy S3's Smart Stay uitgelegd

Na één minuut begint de Galaxy S3 te ‘kijken’ of je nog naar het scherm aan het kijken bent, of dat je daadwerkelijk niks met het toestel aan het doen bent. Dit is wanneer het ikoontje met het oogje heel even in beeld zal verschijnen. Als het toestel nu detecteert dat je nog naar het scherm kijkt, zal het scherm aan blijven. Je merkt hier verder niets van – ook het ikoontje verschijnt niet constant in beeld verder.

Iedereen die zich dus afvraagt of Smart Stay wel werkt, ook al zie je het bijbehorende ikoontje amper: ja, en dat klopt.

Wel is onze eigen ervaring dat je het scherm redelijk netjes recht voor je gezicht zult moeten houden, voordat Smart Stay concludeert dat je naar het scherm kijkt. Ook zal er genoeg licht moeten zijn – ’s avonds in het donker in bed werkt het niet, terwijl het juist dán wel handig zou zijn. Vandaar dat we eerder al in onze Samsung Galaxy S3 review concludeerden dat het een leuke, maar niet direct perfecte feature is van een verder uitermate prettig toestel.

Wie van het fantastische accent van onze favoriete Britse blogger Sam J Pullen houdt, kan het hieronder nog eens op het gemak bekijken.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  1. Floris zegt

    Mijn ervaring is dat je het toestel niet recht voor je gezicht hoeft te hebben (gelukkig, want dat doe je normaal ook nooit). Als je hem gewoon in je hand hebt en dus een beetje schuin vanonder naar je toestel kijkt werkt de functie bij mij een stuk beter. Jammer vind ik het dat het scherm dimt als het de eerste keer geen ogen detecteert en dan weer oplicht als het dat een paar seconde later wel doet.

Praat mee