Samsung Galaxy S2 nieuwsflits: Apple v Samsung, Android 4.1, Plus, en Swarovski

Hoewel het rumoerige tijden zijn voor Samsung en consorten, blijft het momenteel rustig aan de Nederlandse Samsung Galaxy S2 front. Wel willen graag de gelegenheid aangrijpen om wat nieuwtjes door te nemen 🙂

Apple v Samsung

samsung-v-apple Samsung Galaxy S2 nieuwsflits: Apple v Samsung, Android 4.1, Plus, en Swarovski

Een ware wervelstorm brak los nadat een Amerikaanse rechtbank een oordeel met impact uitspraak in de slepende rechtzaak tussen Samsung en Apple. Apple’s eisen werden bijna kamerbreed toegewezen, de tegen-claims van Samsung verworpen, en de Koreanen mogen ruim een miljard dollar overmaken aan de iPhone maker. Tot zover de krantenkoppen.

Uiteraard zit de realiteit wat ingewikkelder in elkaar. De zaak is namelijk allebehalve beslecht. Samsung gaat natuurlijk in beroep tegen de uitspraak, en inmiddels is ook wel duidelijk dat er nogal wat gaten zitten in de manier waarop de jury tot een eindoordeel kwam. Veel experts verwachten dat deze zaak pas beslist zal gaan worden voor de Amerikaanse Supreme Court. Alleen deze kan een definitief oordeel vellen over de waarde en validiteit van Apple’s patenten.

Verder valt er hier weinig zinnigs over te melden, behalve dat het een Amerikaanse rechtszaak behelst, die verder geen enkele consequentie heeft voor Nederland – al wordt de Galaxy S2 uiteindelijk verboden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, hier mag hij gewoon verkocht worden. Vorig jaar al zag een Nederlandse rechter amper problemen, en de probleempjes die er waren zijn destijds al lang en breed opgelost.

Als je meer wilt lezen over de problemen met de recente uitspraak kun je HIER een kijkje nemen voor een beknopte samenvatting ervan.

Android 4.1 Jellybean

Ook op het update front lijkt momenteel niet zoveel te beleven. SamMobile wist vandaag te melden dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan de grote Android 4.1.1 Jellybean update. En hoewel Samsung nog steeds haar mond stijf dicht houdt – misschien dat we morgen op het Unpacked evenement iets te horen krijgen? – is de verwachting dat de Galaxy S2 de update in het laatste kwartaal van dit jaar zal krijgen.

Samsung Galaxy S2 Plus

Jaja, het is al lang geleden dat de naam ‘Galaxy S2 Plus’ opdook op de radar. En eerlijk gezegd hadden we de hoop al een beetje opgegeven dat Samsung de Galaxy S2 van een leuke make-over zou voorzien, zoals dat destijds wel met de eerste Galaxy S gebeurde. Maar opeens was daar dan toch het nieuws dat Samsung de Galaxy S2 Plus daadwerkelijk in de planning heeft zitten voor het laatste kwartaal van dit jaar.

samsung-galaxy-s2-plus-foto-1 Samsung Galaxy S2 nieuwsflits: Apple v Samsung, Android 4.1, Plus, en Swarovski

Heel veel is er niet bekend over het toestel, maar een paar specificaties doken al wel op. Zo zou de S2 Plus voorzien zijn van een 4,5 inch beeldscherm en een 1,5 GHz dual core processor. Als we een gokje mogen wagen zeggen we dat deze processor van het type Exynos 4212 is – zeg maar de dual core variant van de SoC die in de Galaxy S3 te vinden is. Dit is op zijn beurt weer een ‘verkleinde’ versie (32nm) van de Exynos 4210 (45nm) die in de Galaxy S2 zit. De verwachting is dan ook dat de S2 Plus toch wel een aardig stukje sneller en energiezuiniger zal zijn dan de S2.

De foto die eveneens opdook van de S2 Plus is waarschijnlijk een provider specifieke, Amerikaanse variant. Wij gaan er vanuit dat de Europese versie gewoon braaf over een fysieke Home knop zal beschikken.

Al het nieuws rond dit toestel is vanaf nu ook te volgen op onze Samsung Galaxy S2 Plus blog.

Samsung Galaxy S2 Crystal Edition

We geven het toe: een gewone Samsung Galaxy S2 is ook maar gewoon. En hoewel we destijds zo blij als een kind waren dat er een roze variant op de markt zou komen, bleef het toch knagen – subtiel, maar persistent. Een andere, felle kleur deed ons wel iets, maar ook deze Galaxy S2 versie was zo… zo… vrij van Swarovski kristallen!

samsung-galaxy-s2-crystal-edition Samsung Galaxy S2 nieuwsflits: Apple v Samsung, Android 4.1, Plus, en Swarovski

Ow wat is het fijn dat er nu dus een Galaxy S2 Crystal Edition aankomt! Mét kristallen (129 stuks!), en een wit leren achterkant. Verder is het toestel gewoon een Galaxy S2 zoals we hem gewend zijn.

Maar alle gekheid op een stokje: dit is dus gewoon een Galaxy S2 ‘Ladies Edition’. Niks meer, niks minder, niks mis mee. Mogelijk ligt de Galaxy S2 Crystal Edition als direct na de IFA beurs die vanaf morgen in Berlijn van start gaat in de winkels, met een adviesprijs van 599 euro. Zodra we ‘m in ons land spotten lees je het natuurlijk hier!

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee