Nieuwe update voor Samsung Galaxy S3 in Nederland

Zojuist hebben wij hier een nieuwe OTA – Over the Air – update aangeboden gekregen voor de Samsung Galaxy S3. Het gaat uiteraard nog niet om de langverwachte update naar Android 4.1 Jellybean, maar lijkt een kleine update met minder opvallende verbeteringen.

Screenshot_2012-08-22-15-08-38-168x300 Nieuwe update voor Samsung Galaxy S3 in NederlandScreenshot_2012-08-22-15-20-04-168x300 Nieuwe update voor Samsung Galaxy S3 in NederlandScreenshot_2012-08-22-15-17-06-168x300 Nieuwe update voor Samsung Galaxy S3 in Nederland

Na de update beschikt het toestel over de firmware met nummer XXBLH1. De update kun je het beste via WiFi installeren, gezien de bestandsgrootte van ruim 27 MB – niet groot voor een firmware update, wel vrij groot om via 3G verbinding binnen te halen.

Het is nog wat vroeg om precies te zeggen wat er allemaal veranderd is, hoewel we ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat alles net weer wat vlotter reageert. Ook heeft de browser een kleine update ondergaan, met nieuwe navigatieknoppen linksboven. Mogelijke verbeteringen/veranderingen in batterijduur zullen over de komende dagen merken – daarvoor hebben we de update nog te kort op ons redactionele toestel.

Op zich is het opvallend dat Samsung nu nog een nieuwe firmware update aanbiedt, terwijl steeds meer berichten erop wijzen dat de update naar Android 4.1 Jellybean misschien al binnen nu en een paar weken beschikbaar zal zijn – zeker als het om een update gaat die alleen wat kleine verbeteringen brengt. Aan de andere kant: beter een update teveel, dan eentje te weinig 😉

Wat is jullie opgevallen na deze nieuwe update?

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Fred Kans zegt

   Het door velen verguisde comminucatieprogramma, wat voor communicatie tussen PC en Mobiel van Samsung zorgt gebruiken. Zat standaard bij de Galaxy 1, is nu volgens mij niet meer standaard meegeleverd, maar zeker via de GOOGLE PLAY store te downloaden, in ieder geval is daar de WIFI/Air vesie te vinden.
   En met dat programma heb je niets met wachttijden te maken. is er een update, meteen downloaden, programma checkt voor jou of er een update is, het is echter niet een erge snelle downloader, maar beter als dagen moeten wachten/proberen om aan de beurt te komen om de update te mogen downen.

 1. Rico zegt

  Hoogstwaarschijnlijk tijdens deze update is er iets misgegaan waardoor mijn S3 nix meer doet.
  Bij het opstarten krijg ik een scherm te zien met “coderen mislukt” en er is niets meer mogenlijk.
  Ook een harde reset werkt niet.
  Zijn er mensen die dit ook hebben gehad?

 2. Rico zegt

  Om eerlijk te zijn heb ik hem al weggebracht om ernaar te laten kijken en misschien dat ik um a.s. dinsdag terugheb…..hoop ik.
  Ik heb hem nieuw en gesealed via marktplaats gekocht maar helaas zonder bon en dus ook geen garantie.
  Nu ik me een beetje aan het verdiepen ben in de fora had ik zelf ook het een en ander kunnen uitproberen nog.
  Was gewoon raar, ik was een simpel stom spelletje aan het spelen, dat ding gaat uit, start weer op en vervolgens krijg ik een scherm waarin staat dat coderen mislukt is en een tabje om fabrieks instellingen te resetten maar dat werkt niet.
  Ik kon overigens wel met de 3 knoppenbeweging in het download menu komen maar daar heb ik nix mee gedaan.

Praat mee