Is dit dan de echte Samsung Galaxy S2 Plus?

Het nieuws dat er waarschijnlijk tóch een heuse Samsung Galaxy S2 Plus op de markt gaat verschijnen is nog geen 24 uur oud en BOEM – daar zijn de eerste foto’s al. Tenminste, dat beweert de Chileense provider op wiens website deze, inclusief een eerste rondje specificaties van het toestel, verschenen.

samsung-galaxy-s2-plus-foto-11 Is dit dan de echte Samsung Galaxy S2 Plus?

Uit de informatie wordt meteen duidelijk waarom dit toestel met recht Galaxy S2 Plus kan heten. Voorzien van een 1,5 GHz dual core processor, en een 4,5 inch beeldscherm is het inderdaad allemaal net een treetje hoger dan de oorspronkelijke Galaxy S2.

Of het beeldscherm qua resolutie ook een stap vooruit gaat – dus 720p HD in plaats van de 800 bij 480 pixel resolutie van de eerste S2 – is nog niet duidelijk, evenals het type processor dat Samsung wil gebruiken voor de S2 Plus.

Wat wél duidelijk is, is dat de Galaxy S2 Plus qua design een soort kruising is tussen de Galaxy Nexus, de Galaxy S3, en wat Amerikaanse versies van de eerste Galaxy S2. Opvallend detail: geen fysieke Home knop meer. Vreemd genoeg is het juist dít detail wat ons doet twijfelen aan de authenticiteit van de opgedoken afbeeldingen. Of, als ze wel degelijk authentiek blijken, het zou zomaar kunnen dat het om een specifieke variant van het toestel gaat – net zoals er van de Galaxy S2 ook heel wat verschillende modellen te vinden zijn. In dit laatste geval is de kans klein dat de S2 Plus in deze versie naar ons land komt. In Europa bleef Samsung voor haar belangrijkste Galaxy smartphones tot nu toe braaf vasthouden aan designs mét fysieke Home knop, tenslotte.

De plotselinge geruchtenstroom rond de S2 Plus duidt wat ons betreft wel op één ding: het gaat niet lang meer duren voordat Samsung het toestel officiëel onthult. Of dat volgende week al gaat gebeuren – op het Unpacked evenement op 29 augustus in Berlijn – is natuurlijk allesbehalve zeker. Maar midrange toestellen worden vaak genoeg gewoon zonder bombast aangekondigd, op een verloren maandagmorgen, middels een persbericht. Het kan goed dat ook de S2 Plus zo het levenslicht zal zien.

Hoe het ook zij: de Samsung Galaxy S2 Plus komt dichterbij!

(via PocketNow en VTR)

Galaxy deal tips

Praat mee