Het verhaal achter het ontwerp van de Samsung Galaxy S3

Een tijdje geleden deed Samsung al een boekje open over de geheimhouding die rond de ontwikkeling van de Galaxy S3 in acht werd genomen. Nu krijgen we dan het verhaal achter het uiteindelijke ontwerp te zien, zoals verteld door verschillende betrokkenen: van de ontwerpers van de batterijklep, tot de vormgevers van de interface en de mensen die de geluidseffecten opnamen.

Het is natuurlijk absoluut geen toeval dat Samsung juist nu op de proppen komt met bovenstaande film. De klap die het concern vandaag kreeg in de rechtbank in de VS (Apple v Samsung, je weet wel) is weleenswaar kleiner dan menigeen denkt – een overzichtelijke boete die ironisch genoeg maar een klein deel is van wat de Koreanen al verdienden aan Apple’s onderdelen (zeg maar, een leuke korting voor Apple dus), en geen problemen voor de huidige topmodellen – maar luidt wel een nieuw tijdperk in voor Samsung’s imago.

Bovenstaande film moet vormgeving benadrukken, en dan niet de ‘anonieme’ vormgeving die we in Europa en de VS gewend zijn van Aziatische bedrijven, maar vormgeving met een verhaal. Sterker nog: het verhaal moet juist nu verteld worden om duidelijk te maken dat Samsung wel degelijk heel veel zelf ontwerpt, bedenkt en innoveert.

Of deze film dat zal bewerkstelligen is nog maar de vraag natuurlijk (dat begrijpt Samsung ook wel) maar het is een duidelijk stap naar het neerzetten van een eigen verhaal rond haar produkten – een verhaal dat niet gebaseerd is op technische specificaties, maar o.a. op ontwerpfilosofie. We zouden bijna benieuwd worden naar de Samsung Galaxy S4 😉

(via SamsungTomorrow)

 

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee