De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Quad Core

Hiphiphip anno 2012: een ‘quad core’ smartphone! Waar we vorig jaar nog zo blij als een kind waren met een ‘dual core’ model zoals de Samsung Galaxy S2 (ja, zo zijn wij), is het dit jaar ‘quad core’ dat de klok slaat. Maar voor iedereen die eigenlijk niet zo ‘into’ de technische aspecten van hun mobiele telefoon is: wat is dan ‘quad core’, en waarvoor zou dit goed moeten zijn?

quad-core De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Quad Core

Vier kunnen meer dan één

 

Quad Core

De grote vraag is natuurlijk: wat is een ‘core’? Voor het antwoord moeten we even bedenken dat een smartphone natuurlijk eigenlijk gewoon een computer is. En het kloppend hart van een computer is een processor – zeg maar de centrale computer chip. Vroegah was een processor gewoon een chip die dingen kon berekenen. Maar op een gegeven moment werden processoren voorzien van meerdere rekeneenheden – rekenkernen, oftewel ‘cores’. In PC’s en laptops is dit een ontwikkeling die al langer geleden plaatsvond, maar in smartphones is dit pas een fenomeen van de afgelopen paar jaar.

samsung-galaxy-s3-exynos-4-quad-300x211 De Samsung Galaxy S3 uitgelegd: Quad Core

De Quad Core processor van de Galaxy S3

Als je overal in advertenties voor de Samsung Galaxy S3 dus de term ‘quad core’ tegenkomt wil dit zeggen dat het toestel voorzien is van een processor met vier rekenkernen.

Enne… waarom is dat goed?

Simpel gezegd: vier werken sneller dan één. Natuurlijk kun je met een quad core smartphone niet sneller bellen – maar de bediening gaat wel een stuk soepeler als de computer vanbinnen sneller is. Het andere voordeel is wat theoretischer. Omdat zo’n snelle processor veel handelingen op z’n sloffen uit kan voeren wordt er ook energie bespaard, waardoor de batterij langer mee gaat.

Dus…

Als je leest dat de Samsung Galaxy S3 een ‘quad core smartphone’ is kun je dit eigenlijk gewoon opvatten als: hij laat zich heel erg soepel bedienen, en de batterij doet langer met één lading.

De volgende keer in onze ‘De Samsung Galaxy S3 uitgelegd’ serie: Android!

[table "14” not found /]

 

Samsung Galaxy S3 Aanbiedingen Top 5

Samsung
Galaxy S3 Mini GT-I8190
SamsungGalaxy S3 Mini GT-I8190
Beeldscherm4 inch Super Amoled
800 x 480 pixels
233 pixels per inch
ProcessorNovaThor U8420
Dual core Soc @ 1,0 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 megapixel, met autofocus, 720p video opname
Voor: VGA
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
121,6 x 63 x 9,9 mm
112 gram
FeaturesSmart Stay, Direct Call, Popup Play, S Voice, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee