Android 4.1 Jellybean voor de Galaxy S2 lijkt weer een stap dichterbij

samsung-galaxy-s3-android-41-jellybean-augustus-september-300x219 Android 4.1 Jellybean voor de Galaxy S2 lijkt weer een stap dichterbijHoewel we nog steeds geen absolute zekerheid hebben omtrend een update voor de Samsung Galaxy S2 naar de nieuwste Android versie – 4.1 Jellybean – worden de geruchten dat deze inderdaad gaat komen steeds luider.

Volgens insiders begint Samsung binnenkort met het updaten van de toestellen naar deze laatste versie van het Android besturingssysteem. Als eerste komt – niet heel verrassend – de Galaxy S3 aan de beurt, gevolgd door de nog niet verschenen Samsung Galaxy Note 2. Maar volgens dezelfde insiders komen daarna weldegelijke, en in tegenstelling tot eerdere geruchten, zowel de Galaxy Note als de Galaxy S2 aan de beurt.

Aan een voorspelling wanneer de Galaxy S2 deze update tegemoet kan zien gaan wij geen beeldpunten vuil maken – maar we gaan er inmiddels gewoon vanuit dát deze komt. En stel je toch eens voor dat Samsung haar komende Unpacked evenement – 29 augustus in Berlijn – zou gebruiken om de geplande updates te bevestigen…. Oké, die kans is niet zo groot, maar hoop doet leven, niet waar 😉

(via @SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. tonytrimb zegt

  Ik ben benieuwd of sammy dit echt gaat doen en of het geheugen van de S2 toereikend is. van 2.3.6 naar 4.03 was ik al 300 mb meer geheugen kwijt, maar door wat apps te verwijderen kreeg ik er weer 100 terug

  4.03 werkt nu erg stabiel, met het verwijderen van de Nu.nl app. en anders instellen van de Juice defender ( auto Wifi off uit gezet ivm vastlopers)
  NU.nl zooooog ook mijn accu leeg.
  Nu.nl is echt een voorbeeld hoe je bedrogen uit komt met een “” gratis” app
  ze struinen heel je telefoon af naar info om je vervolgens met spam te bestoken.

  via de mobiele site kijken gaat net zo makkelijk

  ps Chrome is nog niet helemaal stabiel

   • tonytrimb zegt

    Mijn accu gaat met nu.nl nog geen 6 uur mee, en zonder 18 tot 28 uur afhankelijk van het gebruik.

    Niet iedereen heeft dezelfde 4.0.3. die van mij is unbranded i9100XXLPS.
    Het probleem is inmiddels bekent bij Nu.nl en wordt aan gewerkt..
    ik vertrouw die bende niet. als je puur kijkt wat ze op je telefoon willen bekijken zegt het al genoeg…. gewoon via de browser en geen probleem.

     • tonytrimb zegt

      Duizenden met u, maar weten het nogsteeds niet…
      Ik ben me steeds meer bewust dat het gedrag van een telefoon wel degelijk samenhangt met de soort en aantal apps, wat je er op zet.
      Daarom zijn mensen super tevreden na een custom rom ( weinig tot geen apps in het begin) en na verloop van tijd heb je de zelfde of juist meeer problemen.

      btw..Nu.nl via chrome browser werkt prima zoals vele sites ipv de daarvoor bedoelde app 😉

 2. merel zegt

  ik heb van af het begin 4.03 draaien, de wifi is nu oke, maar af en toe gaat het scherm op de laagste stand, zodat je niks meer ziet, automatisch aanpassen staat dan weer uit, raar hoor al die android updates, er klopt steeds weer iets niet. ik ben wel zo freak die altijd het nieuwste wil hebben maar eigenlijk zou ik het liefste de stabiele 2.3.6 draaien

   • tonytrimb zegt

    Rooten bij android geeft nou niet zo veel voordeel……
    dit is meer voor de dicht getimmerde iphone
    wel leuk als je echt alles wil doen, en vooral voor mensen die weten wat ze doen. Het gaat bij een digibeet nog wel eens goed fout…. zie alle forums maar na, ( help mijn telefoon doet niets meer en er staat een gele driehoek als ik m aan zet)
    weet wat je doet!!!!

    • merel zegt

     toen ik hem kocht heb ik hem meteen geroot, dat doe ik altijd al, geen probleem mee, ook met iphone niet, nee het is juist al die software updates, je hebt ics nog maar net of de volgende versie komt weer uit met minieme verschillen, het is puur marketing, want het is altijd veel sneller en een betere batterij duur, als ik mijn telefoon fabric reset dan is ie ok veel sneller, maar na een half jaar gaat dat er wel weer vanaf, ik ga de volgende keer naar nokia over.

  • Kees zegt

   Windows is nog erger voor wat dit betreft en wordt nog veel eerder langzamer. Je kan ook overgaan naar apple. Dat werkt echt wel beter dan windows phone. Enige nadeel is dat je te maken krijgt met het business model van apple, n.l. dat je geld uit blijft geven…

 3. Peter zegt

  Sinds 2 weken heb ik de 4.1.1 al draaien op mijn S2.
  Een custom rom gebaseerd op Cyanogenmod 10 zonder Touchwiz.
  Dit loopt sneller als 4.0.3

  • tonytrimb zegt

   Nog even geduld en dan komt er een stabiele 4.1 van Cyanogenmod.
   sinds een week is er wel een stabiele 9 versie uit gekomen van de zelfde club, en op de site hebben ze aan gegeven dat ze hard werken om 10 ook stabiel te krijgen.
   De beta is dus enkel voor wie alvast wil proeven van jellybean, maar niet alle apps werken even soepel.

   ik w8 nog ff, maar ben wel benieuwd of je problemen met bepaalde apps tegen komt, of andere beperkingen die niet bekend zijn?
   grtz

    • steef zegt

     De ROM die jij gebruikt is een ROM gebaseerd op CM10 maar net wat anders gethemed en draait op een andere kernel namelijk Siyah.
     Ik zou zelf toch aanraden om de originele CM10 te gebruiken zodat je het snelst bugfixes en ondersteuning ontvangt.
     Ja de ROM draait soepel maar nog lang niet zo soepel als Jelly Bean bedoelt is. Door het missen van volledige functionaliteit van de HWcomposer werkt Project Butter niet volledig en heb je nog veel haperingen.
     Wat betreft niet werkende dingen….dat zijn dezelfde dingen als CM9, gewoon de zaken die CM niet ondersteund zoals TV Out en FM Radio.

     • Peter zegt

      Dat klopt, draait op siyah kernel. kon bij de installatie kiezen voor cm10 kernel maar daar werkt BLN niet op, das wel zo handig. TV Out en FM Radio gebruik ik niet. daarom mis ik het ook niet.

 4. Erikje zegt

  Ik heb eens even zitten googlen en jellybean is toch wel interessant, en dan met name vanwege project ‘butter’ om alles nog soepeler te laten lopen.

Praat mee