Android 4.1 Jellybean voor Galaxy S3 eind augustus, begin september (update: maandje later)

samsung-galaxy-s3-android-41-jellybean-augustus-september-300x219 Android 4.1 Jellybean voor Galaxy S3 eind augustus, begin september (update: maandje later)

Update:

Uit dezelfde bron waar onderstaande eerdere bericht kwam, komt vandaag meer informatie. Volgens insiders zit de test-fase van de Android 4.1 update voor de Samsung Galaxy S3 erop – het is nu wachten op de definitieve firmware versie, en op Google’s groene licht (want die heeft altijd nog een aardig dikke vinger in de Android pap, natuurlijk).

Praktisch gezien betekent dit dat de update aan het eind van het derde kwartaal, of het begin van het vierde kwartaal verwacht wordt. Met andere woorden: ongeveer een maand later dan eerder werd geopperd – eind september, begin oktober dus.

(via SamMobile)

 

Oorspronkelijke bericht:

Het was alweer even geleden dat we een roddeltje waagden aan de datum van de eerstvolgende grote software update voor de Samsung Galaxy S3. Het gaat natuurlijk om de update van het Android besturingssysteem naar versie 4.1 – ‘Jellybean’.

Volgens de insiders van SamMobile is de Galaxy S3 het eerste toestel van Samsung dat een dergelijke update zal gaan krijgen, en wel vanaf eind augustus, of begin september.

Het lastige met dit soort informatie is natuurlijk, dat een dergelijke update operatie tijd kost. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat de nu genoemde datum de startdatum is van een langer durend updateproces, waarbij verschillende landen na elkaar de update zullen ontvangen. Zo ging het bijvoorbeeld afgelopen voorjaar ook toen de populaire Galaxy S2 de langverwachte update naar Android 4.0 kreeg.

De kans dat Nederland vooraan in de Jellybean-rij staat is – laten we eerlijk zijn – niet zo groot. Dus Galaxy S3 bezitters in ons land zullen in ieder geval nog tot september moeten wachten.

Helemaal fijn zou het natuurlijk zijn als Samsung zelf iets liet weten over deze update. Maar misschien zijn wij wel té optimistisch als we stiekem op een hint hopen op Samsung’s Unpacked evenement dat voor 29 augustus gepland staat – met de dit keer de Galaxy Note 2 op het programma.

(via @SamMobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee