Samsung start uitrol nieuwe Galaxy S3 firmware update (nog niet in NL)

samsung-galaxy-s3-ota-update-juli-169x300 Samsung start uitrol nieuwe Galaxy S3 firmware update (nog niet in NL)Nadat er in ons land vorige week al een kleine update opdook in Kies, die alleen relevant bleek voor Samsung Galaxy S3 bezitters van het eerste uur, is de eerste échte update onderweg. Vandaag konden Galaxy S3 bezitters in Engeland en India hun toestel Over The Air updaten.

Over The Air – OTA voor intimi – is dé methode die Samsung meer en meer zal gaan hanteren, zodat gebruikers geen ruzie meer hoeven maken met de Kies software. Het grote voordeel: je toestel waarschuwt je vanzelf zodra er een update geïnstalleerd kan worden – hoewel de ongeduldigen onder ons natuurlijk ook zelf kunnen checken: Intellingen -> Toestel-info -> Software-update -> Bijwerken.

Hoewel in deze bijna 75 MB grote update de veranderingen niet bepaald schokkend te noemen zijn – het grootste deel van de verbeteringen vindt diep achter de coulissen plaats – is er in ieder geval één nieuwigheidje waar we erg blij mee zijn: de in het notificatie menu ingebakken schuif voor de schermhelderheid. Tot nu toe beschikte de Galaxy S3 – in tegenstelling tot de S2 – niet over een snelle, handige manier om dit zelf in te stellen (vandaar onze eerdere schermhelderheid tip – die straks dus overbodig is).

Een ander punt van verbetering zou een beter werkende Smart Stay functie zijn, die de ogen van de gebruiker wat directer lijkt te kunnen volgen.

Of dit klopt, kunnen wij zelf pas testen zodra de update in ons land arriveert – hopelijk een beetje vlotjes!

(via Sammyhub, XDA)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Sebastiaan zegt

  Na die update van laatst gaat mijn batterij heel snel leeg binnen 8 uur is op.
  Komt door mobile standby en mobile radio. Zijn er hier oplossingen voor?
  Eerst ging de batterij 2 dagen mee

 2. Rob zegt

  Herkenbaar, ook bij mij trekt mobile standby en mobile radio mijn batterij binnen notime leeg.
  ik dacht dat dit probleem bekend was? Hebben ze dit niet meegenomen in de update!

Praat mee