Samsung spreekt zich uit over Android 4.1 Jellybean update (+geruchten over geheugenproblemen)

samsung-galaxy-s3-android-4-1-jellybean-2-300x200 Samsung spreekt zich uit over Android 4.1 Jellybean update (+geruchten over geheugenproblemen)Verrassend snel na de officiële onthulling door Google van de nieuwste versie van het Android besturingssysteem – 4.1 Jellybean – heeft Samsung een statement uitgegeven over de update:

Samsung will soon announce which additional devices are eligible for the Jelly Bean update. As the world’s largest smartphone manufacturer, Samsung leads the Android community with best-in-class devices like the Galaxy S3, and is creating new device categories with products like the Galaxy Note. Samsung has delivered the most Nexus-branded lead OS devices and we are pleased that Google will be bringing Samsung Galaxy Nexus and Nexus S customers the first experiences of Jelly Bean on a handheld device.

Duidelijk is in ieder geval dat Samsung en Google op korte termijn de update voor de Galaxy Nexus en de Nexus S zullen aanbieden

Duidelijk is ook dat Samsung zowel de Galaxy S3 als de Galaxy Note noemt. En hoewel er nog geen specifieke uitspraak wordt gedaan, kunnen we ervanuit gaan dat beide toestellen niet voor niks aangehaald worden door de Koreanen – zelfs al verwachten we over een maand of drie alweer de Samsung Galaxy Note 2.

Wanneer de Samsung Galaxy S3 een update kan verwachten blijft dus een raadsel – als we het eerdere gerucht over ‘het derde kwartaal’ even door de vingers zien. Dit lijkt vrij snel – vandaag is de eerste dag van dit kwartaal – maar dankzij een nieuw beleid van Google is het de bedoeling dat toestelmakers vanaf nu een stuk eerder beschikken over de nieuwste Android versie, zodat de ontwikkeling van een toestel-specifieke variant eerder kan beginnen. Tel daarbij op dat de update van Android 4.0 naar versie 4.1 niet zo’n grote stap is als bijvoorbeeld de update van Android 2.3 naar 4.0 die eerder bij de Galaxy S2 op de agenda stond, en we hebben goede hoop dat Android 4.1 relatief vlot naar de Galaxy S3 kan komen.

Samsung Galaxy S3 te weinig RAM geheugen?

Grappig genoeg doen er momenteel ook geruchten de ronde dat er problemen zouden zijn met Android 4.1 en het feit dat de Galaxy S3 over ‘maar’ 1 GB RAM geheugen beschikt. Dit, aangezien de Galaxy S3 in een aantal markten nu met 2 GB RAM geheugen op de markt komt. Hieruit menen sommigen te concluderen dat 1 GB RAM te weinig zou zijn om zowel Android 4.1 als Samsung’s eigen Nature UX interface te herbergen.

Echter, deze interpretatie ziet over het hoofd dat de versies van de Galaxy S3 die met 2 GB RAM op de markt komen voorzien zijn van de Snapdragon S4 dual core processor, in plaats van de Exynos 4412 quad core chip die wij hier in Europa in de winkels vinden. Het grotere geheugen is een manier om het snelheidsverlies van de processor te compenseren – niet een ‘last minute’ aanpassing om de update naar Android 4.1 mogelijk te maken.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat nota bene de Galaxy S3 over onvoldoende hardware capaciteiten zou beschikken om de nieuwste Android versie aan te kunnen, zeker niet als deze als eerste wordt uitgerold naar de oudere Galaxy Nexus en de – in smartphone termen – bejaarde Nexus S.

Voorlopig houden wij onze oren en ogen open voor meer nieuws over toekomstige Galaxy S3 updates, en zoals Samsung zelf aangeeft in bovenstaande verklaring: binnenkort weten we meer.

(via TechnoBuffalo, TheVerge)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. ricardo zegt

  nou het geheugen is wele en probleem ik heb er helemaal niks op staan nog op me s3 gewoon nog standaard uit de winkel en ik heb al 700 van de 780 mb in gebruik en als ik in het menu dan me geheugen leeg staat die weer op 500 en sluit die 20/24 apps elke keer en die ik dit niet loopt die gewoon vast dus 1 gb is veel ste weinig had liever 2 misschien zelfs wel 3 gb willen zien want dit is gewoon veel ste weinig en hij word er ook giga traag door

  • Arthur Dent zegt

   De manier waarop Android het geheugen managed is wat anders dan je waarschijnlijk gewend bent van bijv. je PC. Als de telefoon 2 GB RAM had, zou je zien dat er 1.6 GB in gebruik was – Android laat apps namelijk in het geheugen staan als ze niet actief zijn, en dat zie je in je geheugengebruik. Ze worden pas gesloten als jij ze langer niet gebruikt en er ruimte nodig is voor iets anders. Als jij dus ziet dat er 700 MB in gebruik is, kan het goed zijn dat er op dat moment maar 300 MB echt gebruikt wordt, en dat er 400 MB wordt gebruikt om allerlei apps paraat te houden die je niet gebruikt. Deze 400 MB is op dat moment ook beschikbaar voor andere toepassingen, maar wordt pas echt vrijgemaakt op het moment dat het nodig is.

 2. Marco zegt

  @ricardo: Probeer eens leestekens te gebruiken. Dit zijn punten, komma’s, etc… En het gebruik van hoofdletters kan ik je ook aanraden. Dit leest voor de lezers een stuk prettiger =)

Praat mee