Hotel, motel, Holiday Inn – anno 2012

samsung-galaxy-s3-londen-holiday-inn-check-in-e1343248748997-275x300 Hotel, motel, Holiday Inn - anno 2012Inchecken, roomservice regelen, kamerverlichting bedienen, en veel meer: het kan als je deze zomer de Holiday Inn in Stratford City bezoekt. Dit hotel ligt niet geheel toevallig handig gelegen ten opzichte van het Olympisch park waar dit weekend de Zomerspelen losbarsten.

Door een speciale samenwerking tussen Samsung en Intercontinental Hotels Group – eigenaar van Holiday Inn – is het mogelijk ter plekke je Galaxy S3 te gebruiken om bijna alles te doen wat je in, om, en met een hotel kunt doen.

Het is de eerste keer dat een dergelijke integratie van smartphone en hotelkamer buiten Zuidoost Azië wordt aangeboden, en hopelijk het begin van de echte integratie van smartphones met NFC – Near Field Communication – in het dagelijks leven.

In feite bieden Samsung en het betreffende hotel natuurlijk gewoon een eigen app aan, waarmee je kunt in- en uitchecken, roomservice kunt oproepen, de televisie kunt bedienen evenals de verlichting, en lokale mogelijkheden en aanbiedingen kunt verkennen. Tevens fungeert je Galaxy S3 via NFC als sleutel voor de kamer zelf.

samsung-galaxy-s3-holiday-inn-app Hotel, motel, Holiday Inn - anno 2012

Natuurlijk snappen wij ook wel dat er maar erg weinig bezoekers van galaxyclub.nl binnenkort te gast zijn in de Holiday Inn in Stratford City. Wat ons wel interesseert is: ís dat nou iets, een dergelijke toepassing voor je smartphone? Zit je daar op te wachten, en denk je dat een dergelijke toepassing het leven aangenamer zal maken, of het nu gaat om een hotel-app, of iedere andere soortgelijke toepassing?

Hip is het zeker – maar is dit dé toekomst voor smartphones? Dat de Holiday Inn van ver is gekomen met een dergelijk aanbod mogelijk duidelijk zijn 😉

(via SamsungTomorrow)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee