Tip: sla je foto’s en video’s op op SD card

Dat de camera van de Samsung Galaxy S3 één van de sterkste features van het toestel is, was al bekend. Een belangrijke reden hiervoor is dat Samsung, in tegenstelling tot een hoop andere fabrikanten, relatief lage compressie toepast om de bestanden handzaam te houden. Het voordeel: veel mooiere foto’s en video’s. Het nadeel: flink grotere bestanden – als je tenminste altijd je opnames op de hoogste kwaliteit maakt.

Maar ergens is het natuurlijk zonde om die opslagcapaciteit van het toestel altijd maar te gebruiken voor foto’s en video’s. Je wilt toch ook wel eens gewoon een speelfilm meesjouwen om in het vliegtuig te kijken, of 350 muziekalbums, of…. Nouja, in ieder geval kunnen wij ons prima indenken dat je niet altijd alle opslagruimte van je Galaxy S3 wilt gebruiken opofferen aan de camera.

samsung-galaxy-s3-camera-settings Tip: sla je foto's en video's op op SD card

Natuurlijk is de oplossing simpel: stop een microSD kaartje in je Galaxy S3, ga in de camera app naar de instellingen (het ‘tandwiel’ icoontje), scroll een flink stuk naar beneden en héj: de één na laatste van een flinke rij opties – ‘Opslag’ – biedt zowaar de mogelijkheid om te kiezen waar de camera haar bestanden opslaat.

Misschien is dit een flauwe tip, maar we kwamen al heel wat mensen tegen die nog niet over deze mogelijkheid heen waren gestruikeld maar het zich wel afvroegen. Dus bij deze!

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. vincentc zegt

  Ik heb hem zelf ingesteld dat foto en video automatisch naar dropbox worden geupload. Kan je ook meteen overal erbij waar je dropbox hebt. Bij de s3 heb je toch 50 Gb dropbox cadeau gekregen.
  Let wel op je datalimiet. Ik heb hem ingesteld op alleen uploaden bij wifi verbinding.

 2. Leon zegt

  Hoe groot het bestand wordt maakt me niet uit, geheugenkaart is groot genoeg. Maar dat irritante sluitergeluid en piepjes hadden ze weg moeten laten. Je kan niet eens stiekem een foto maken, wat juist de mooiste foto’s opleverd. Jammer!!

 3. Erik Klarenbeek zegt

  Graag zou ik juist willen weten hoe ik de foto’s die al op mijn toestel staan, dus op de kaart van de telefoon, over kan zetten naar de andere SD-kaart. Want zoals ik de tekst hier lees is het zo dat alleen de nieuwe foto’s worden opgeslagen op de SD.

  Wie o wie kan me helpen

  Gr, Erik

 4. peter zegt

  Ik zou graag willen weten hoe ik nou de bestande foto’s op S3 toestel naar de SD kaart krijg , wie heef hier een handig tip voor .

 5. pol briet zegt

  Heel veel dank voor deze tip[ Tricia! Ik zat telkens te tobben door per keer foto’s weg te halen van het apparaat want de opslag is steeds bijna vol. En je moet echt een paar keer klikken en doorscrollen om het te vinden.
  Pol [i9506]

Praat mee