Geinig: Verborgen Samsung Galaxy S3 paaseieren

samsung-galaxy-s3-android-ics-easter-egg-168x300 Geinig: Verborgen Samsung Galaxy S3 paaseierenPaaseieren? Nu nog? Nouja, in het Engels heten de volgende geintjes in ieder geval ‘Easter eggs’. Zo beschikt de Galaxy S3 over rondvliegende Ice Cream Sandwich robots. En minstens net zo belangrijk: de chihuahua die al in de Galaxy S2 van de partij was heeft de verhuizing naar de Galaxy S3 prima doorstaan.

Misschien moeten we even het een en ander uitleggen, om niet de indruk te wekken volledig mesjogge te zijn geworden. De rondvliegende Ice Cream Sandwich Android robots vind je als volgt: ga naar Menu -> Instellingen -> Toestel-info. Tik daar een aantal keer achter elkaar op het vakje met daarin ‘Android versie 4.0.4′. Je maakt nu kennis met de Ice Cream Sandwich Android. Maar nu staat deze maar een beetje saai te staan. Leg nu je vinger op zijn buik – als hij begint te groeien hoef je niet – we herhalen: NIET – te schrikken: hij is best lief. En zodra hij het hele scherm vult, blijkt hij niet alleen te zijn, maar enthousiast met zijn gelijkgestemde vriendjes rond te vliegen. Overigens is dit geen speciale Galaxy S3 grap, maar eentje die je op iedere apparaat met Android 4.0 als besturingssysteem tegenkomt. En toegegeven, je hebt er verder weinig aan – maar wij zouden geen Galaxy S3 blog zijn als we je niet alle uithoeken van het toestel zouden laten zien.

En daarom willen we je ook nog kennis laten maken met Samsung’s huis-chihuahua. Deze zit verborgen in een kooitje waar je alleen op de volgende wijze in komt: ga in je telefoon app naar het scherm waar je een nummer kunt intoetsen. Toets daar *#0*# (sterretje hekje nul sterretje hekje) in, en je staat in het geheime achterkamertje waar het LCD scherm getest kan worden – onder andere. Tik nu op sensor, en je belandt middenin de drukte van de voortdurend fluctuerende waarden die het toestel meet middels alle sensoren waarover het beschikt. Maar wij willen gewoon de hond zien, en tikken dus zonder ons te laten afleiden op ‘Image test’, rechtsboven: één stuks chihuahua, aangenaam (hij ziet er het best uit als je je Galaxy S3 op zijn kant houdt – in landschapsmodus, zogezegd).

samsung-galaxy-s3-chihuahua-steps Geinig: Verborgen Samsung Galaxy S3 paaseieren

Mocht je hierna toch nog iets nuttigs willen doen met je telefoon (klinkt vreemd, maar je hébt van die mensen…), zul je merken dat de ‘Home’ knop soms niet werkt: zo’n lief klein hondje laat zich niet zomaar wegklikken tenslotte. Je zult dan de terugtoets moeten gebruiken – liefst een paar maal omdat deze het niet altijd gelijk doet – tot je weer in het sensor-testscherm bent. Herhaal dit tot je weer terug bent in je telefoon app.

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee