Samsung Galaxy Note 2 introductie mogelijk in augustus

Voor een smartphone die zijn leven nog geen jaar geleden begon als ‘niche’ produkt, heeft de Samsung Galaxy Note in een verrassend tempo media aandacht naar zich toe kunnen trekken. En de aandacht voor de Galaxy Note 2 is ronduit groot te noemen – en dat, terwijl er nog niks anders bekend is dan geruchten en halve roddels. Volgens de laatste informatie is Samsung van plan de Note 2 al in augustus te onthullen, en komt het toestel mogelijk met Android 4.1 Jellybean standaard aan boord.

samsung-galaxy-note-2-render Samsung Galaxy Note 2 introductie mogelijk in augustus

Samsung Galaxy Note 2 impressie

Bronnen uit Samsung’s thuisland Zuid-Korea bevestigen nogmaal dat het scherm een diagonaal van 5,5 inch zal krijgen, hoewel deze – in tegenstelling tot eerdere berichten – mogelijk toch nog niet van Samsung’s eigen flexibele type zal zijn. Ook zou de resolutie van de camera nog aan discussie onderhevig zijn, waarbij zelfs een sensor van 12 of 13 megapixel nog tot de mogelijkheden behoort. Dit laatste lijkt ons nogal overdreven, zeker omdat de Galaxy S3 momenteel aantoont dat een fantastische camera genoeg heeft aan 8 megapixels.

Interessanter is het gerucht dat Samsung de Galaxy Note 2, evenals de eerste Note, op de IFA beurs in Berlijn wil gaan onthullen. Deze begint al op de laatste dag van augustus, met mogelijkerwijs een persevenement van Samsung op de avond ervoor. Al met al zijn we dus minder dan twee maanden weg van de officiële onthulling van de Galaxy Note 2. Of het toestel dan daadwerkelijk al in september in de schappen ligt, of dat we toch nog tot oktober moeten wachten is ook nu nog onbekend.

En last but not least lijkt een bron te bevestigen dat de Galaxy Note 2 mogelijk Samsung’s eerste toestel wordt dat zal draaien op Android 4.1 Jellybean – de aller-, allernieuwste versie van het populaire mobiele besturingssysteem. Android 4.1 is nu al bekend om zijn supervloeiende interface, die dankzij een ingrijpende re-design ten opzichte van eerdere Android versies (‘Project Butter’  genaamd) zelfs Android 4.0 op bijvoorbeeld de Galaxy S3 doet verbleken.

Tevens beschikt Android 4.1 over een nieuwe ‘voice assistent’ – denk Siri op de iPhone – maar dan van een nieuw kaliber. Check het onderstaande filmpje.

(via Phandroid, TechnoBuffalo)

 

Galaxy deal tips

Praat mee