Samsung begint uitrol Android 4.0.4 voor Galaxy S2 in Rusland (+Android 4.1 geruchten)

samsung-galaxy-s2-gingerbread-ice-cream-sandwich-jellybean-300x224 Samsung begint uitrol Android 4.0.4 voor Galaxy S2 in Rusland (+Android 4.1 geruchten)Het is nog maar kort geleden dat de eerste officiële Android 4.0.4 ROM voor de Samsung Galaxy S2 opdook. De huidige, nieuwste Android versie voor de Galaxy S2 is 4.0.3. Sinds gisteren is deze nieuwere Android variant beschikbaar als OTA en Kies update voor gebruikers in Rusland.

Wanneer Samsung deze update in de rest van de wereld zal gaan aanbieden is vooralsnog onbekend – geruchten hebben het over ‘de komende maanden’. Tevens is op dit moment nog niet zo duidelijk wat de precieze voordelen van deze update zullen zijn.

Overigens duiken er ook geruchten op dat Samsung de Galaxy S2 niet zal updaten naar Android 4.1 Jellybean – de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem – met als voornaamste reden hardware beperkingen. Of de bron van dit bericht – ChristianPost – betrouwbaar is durven wij niet te zeggen. De vermeende beperkingen – een dual core processor en een schermresolutie van 800 bij 480 pixels – zijn bij andere toestellen die wel een update krijgen geen probleem, zoals de Galaxy Nexus (dual core processor) en de Nexus S (single core processor en een schermresolutie van 800 bij 480). Helemaal logisch lijkt ons dit bericht dus niet – en even afwachten alvorens conclusies te trekken verstandig.

Liever wachten we even Samsung’s officiële aankondiging af, waarin duidelijk zal worden welke toestellen allemaal de sprong naar Android 4.1 kunnen verwachten.

(met dank aan Sammobile, ChristianPost, Steef en Steeefan)

Galaxy deal tips

Reacties

  • steef zegt

   Als je vertelt welke software je nu precies hebt kan ik je wel helpen.
   Je moet even *#1234# doen en hier noteren wat er precies staat dan kan ik je de oude Gingerbread firmware link sturen met instructies.

 1. tonytrimb zegt

  Draai al tijd op 4.03 en heb regelmatig zwart scherm (mobiel is wel aan) als ik wifi aan heb staan en de telefoon in stand by gaat. (accu er uit en opgelost)
  verder wel tevreden, maar dit hoort niet bij zo een dure telefoon.

  android is gewoon nog niet stabiel, en lijkt een beetje op een MS vista systeem, wat stabiliteit betreft.

  2.3.4 was the best (unbranded)

  • Charles zegt

   Je hoeft de volgende keer niet je accu er uit te halen.
   De aan uit knop 15 seconde vast houden dan start hij opnieuw op.
   Deze doffe ellende heb ik ook al heel lang.

   • Gidi zegt

    Inderdaad hoef je de batterij er niet uit te halen.

    Maar dit specifieke probleem (en veel andere instabiliteiten na de upgrade van 2.3.x naar 4.0.3) zijn op te lossen door een factory reset uit te voeren. Heb ik gedaan en dit probleem heeft zich niet meer voorgedaan; en alles werkte plotseling veel sneller en soepeler! De firmware van 4.0.3 zelf is niet veel mis mee, het is alleen het upgrade-proces dat niet goed gewerkt heeft. (je moet voorlopig wel het gebruik van swype en nu.nl vermijden).

    Zorg dat je een backup hebt van al je gegevens en via WiFi online bent en kijk bij Instellingen -> Backup (de twee vinkjes kunnen het best al een tijdje aanstaan) -> Standaardgegevens herstellen. Lees de instructies en volgens mij kan je het beste de optie om te formatteren niet aanvinken.

    Samsung beveelt zelf aan naar een service center te gaan en een harde reset uit te laten voeren, maar dat heb ik niet gedaan.

   • tonytrimb zegt

    Inmiddels geen problemen meer nadat ik in Juice defender (accu besparen) de auto wifi aan/uit heb uitgezet. Nu.nl had ik er al gelijk afgehaald, want deze zuigt mijn accu leeg.
    bedankt voor de tip, en voorlopig geen custom rom nodig of een harde reset.
    Het werkt nu al 4 dagen zonder probleem.
    Thx!

 2. Rudy zegt

  Hier ook geen probleem met 4.0.3 heb al vaker medegedeeld hier het ligt aan de apps.
  Als er een software update is geweest zullen de apps “meestal” ook aangepast moeten worden.
  Mensen met problemen moeten eerst het toestel flashen en daarna proberen zonder de apps en NIET direct je backup terug zetten.
  Apps 1 voor 1 terugzetten en kijken welke de boosdoener is.
  Weet “bijna zeker” dat het toestel dan wel goed werkt, als iedereen dezelfde problemen heeft verkoopt samsung nooi weer een mobieltje weer.

 3. Mark zegt

  Ik had eerst ook problemen met 4.0.3. Ik heb een vodafone branded I9100. Mijn accu ging snel leeg en had vastlopers na de update. Dit heb ik opgelost door mijn telefoon te formatteren en de officiële 2.3.6 vodafone firmware erop te zetten. Daarna direct geupdate naar 4.0.3 via OTA.
  Wat een verschil! standby gaat mijn accu nu 2 dagen mee en al 5 weken sinds update geen vastlopers/reboots.

  Een tip: Gebruik een taskkiller (ik gebruik Open advanced task killer) en zet deze op aggressive en frequentie elke half uur. Gegarandeerd dat je accu langer gaat.

 4. Erikje zegt

  Ik had ook laatst ineens regelmatige reboots van mijn telefoon met 4.0.3. Wat het probleem oploste was het verwijderen (forgetten) van wifi netwerken die ik niet nodig had. Verder zeer tevreden met de telefoon. Zeer stabiel nu weer en goeie battery life. Ook geen wake lock issues meer gehad sinds ICS. Ik kan me wel voorstellen dat de meeste gebruikers totaal af kunnen knappen op zulke problemen. Ik heb in elk geval veel moeten googlen om de oplossing te vinden. Hopelijk wordt hij met 4.0.4 ook weer wat sneller want ics heeft de telefoon niet sneller gemaakt.

 5. Erikje zegt

  Ik kon het toch niet weerstaan om 4.0.4 te installeren. Ziet er op zich goed uit. Het enige bijzondere wat ik heb kunnen ontdekken is dat er een Russische weerapplicatie op staat. Met 4.0.3 had ik af en toe problemen met wifi aan en uit te zetten (en de reboots bij teveel wifi access points). Hopelijk zijn die nu opgelost.

 6. Erikje zegt

  Ik heb hem er gelijk weer afgegooid (restore m.b.v. Clockworkmod). Hij crashte spontaan en had weinig zin om een factory reset te doen.

 7. Erikje zegt

  Nu toch maar een factory reset gedaan en de nieuwste versie erop gezet (xwlpo, nordic version). Telefoon voelt iets sneller aan, maar dat kan ook komen door de factory reset. Titanium backup wordt trouwens steeds beter. De indeling van de home screens werd nu ook gerestored (behalve widgets dan).

  • Erikje zegt

   Samsung heeft de zoekfunctionaliteit in deze firmware uitgekleed, geen on-device search meer. Gelukkig was het op te lossen door de oude versie van google search van 4.0.3 te restoren.

   Raar dat ze dit doen (zie ook nieuwsberichten over sgs 3) want Palm had al jaren zulke on-device search, dus apple kan daar geen patent op hebben vanwege ‘prior art’.

  • Erikje zegt

   Xwlpo was overigens erg stabiel. Ook de wifi problemen zijn opgelost (Aan-/uitzetten wifi).

   Ik heb nu xwlpt erop staan en die voelt ook sneller aan. Ook local search doet het met die versie.

 8. Peter R zegt

  Ik kan nog wel even wachten op 4.0.4. Heb sinds vorige week mijn problemen met 4.0.3 opgelost.
  Swype liep regelmatig vast, maar sinds ik de app WidgetLocker heb geïnstalleerd niet meer (puur mazzel).
  De Wifi knop bleef regelmatig hangen, wat leidde tot een spontane reset als ik de telefoon iet zelf opnieuw opstartte. Dat probleem is voorbij sinds ik in de Wifi-instellingen(Instellingen, Wifi, Menutoets, Geavanceerd) de frequentieband heb vastgezet op 2,4 Ghz in plaats van automatisch. Wellicht hebben anderen hier ook wat aan. Doe er je voordeel mee als je dezelfde problemen hebt met 4.0.3.

 9. Born2ron zegt

  net 4.0.4 erop gekregen en wat ik direct merkte is dat je een agendaafspraak alleen nog kan wissen of verzenden, maar niet meer wijzigen. Om een afspraak te verzetten of omschrijving te veranderen moet je een nieuwe maken en de oude wissen. Lekker handig!!!!!!!!

 10. zegt

  Ook gister de update binnengehaald (4.0.4).

  Bij de agendafunctie is bij mij ook een enorme fout opgetreden: Wijzigen van een item is niet meer mogelijk. Wat mij betreft is de agendfunctie nu waardeloos geworden.

  Heeft iedereen dit bij 4.0.4? En weet iemand een andere agenda die kan synchroniseren met Outlook? Ik kom in Google Play alleen agenda’s tegen die kunnen synchroniseren met de GMail agenda.

  Help!

  • Not Amused zegt

   Je zou je telefoon kunnen synchroniseren met de Gmail agenda, en die weer via de pc of laptop laten synchroniseren met outlook (is een sync programmaatje voor). Beetje omslachtig allemaal, maar het is een optie. Even googlen op ‘google calendar sync’ voor de link naar het programma.

 11. Not Amused zegt

  Hier ook problemen met de agenda na de update. Kan alleen nog maar wissen of verzenden. De functie wijzigen is helemaal verdwenen. Ik synchroniseer met Outlook en heb begrepen dat deze problemen niet voorkomen als je een Gmail agenda gebruikt. Als dit een poging is om iedereen aan Gmail te krijgen, vind ik het een behoorlijk waardeloze aktie.

Praat mee