Eerste Android 4.0.4 ROM voor Samsung Galaxy S2 lekt uit

Het is de laatste tijd wat stil geweest rond de Samsung Galaxy S2. Dit komt natuurlijk doordat de Galaxy S3 momenteel flink in de ‘spotlights’ te vinden is. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de ontwikkeling achter de schermen stil staat. Zo dook vandaag een vroege versie van de volgende update op: Android 4.0.4.

samsung-galaxy-s2-android-4-0-4-rom Eerste Android 4.0.4 ROM voor Samsung Galaxy S2 lekt uit

De vorige grote storm rond de Galaxy S2 was natuurlijk de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich – de hield de gemoederen lang bezig. Toen deze uiteindelijk kwam waren we blij dat Samsug in ieder geval gelijk de sprong had gewaagd naar Android 4.0.3 – zogezegd de derde versie van Google’s nieuwe Android variant. En redelijk snel wisten wij hier ook al te melden dat er ook nog een Android 4.0.4 in de pijpleiding zat  – ETA onbekend.

Inmiddels weten we nog steeds niet wanneer deze volgende update zal arriveren, maar wel is de eerste beta-versie van de nieuwe ROM mét TouchWiz opgedoken. Dit is een niet mis te verstaan teken dat de nieuwe ROM al flink gevorderd.

De gemiddelde gebruiker moet dus nog wel even afwachten, wie weet zich thuis voelt in de wereld van ROM’s flashen kan zich melden op SamMobile, of XDA (HIER).

Enne… als we dan toch een voorzichtige blik in de toekomst van de Samsung Galaxy S2 aan het werpen zijn: binnenkort weten we hopelijk ook meer over de onlangs onhulde en dus nóg nieuwere Android 4.1 Jellybean, en of en hoe deze op het pad van de Galaxy S2 zal komen. Dus blijf kijken 😉

(met dank aan SamMobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Vigilante zegt

  Ik mag hopen dat de nieuwe versie er weer voor zorgt dat ik niet elke dag me telefoon in de lader moet stoppen, wordt er namelijk een beetje kriegel van….

  • PakeJeep zegt

   Ik heb nu mijn telefoon 6 dagen zonder opladen standby staan en hij heeft nog 35% te gaan.
   Ik moet er wel bij zeggen, dat ik de telefoon alleen gebruik voor telefoneren, info ophalen en mail kijken. Spelletjes doe ik niet aan, ik kan niet tegen mijn verlies.
   Ik heb nu de Galaxy S II en de Note en beiden zijn redelijk zuinig met de batterij.
   Heb alleen wel uitgevonden, dat na gebruik van Google maps en navigatie het heel verstandig is om te resetten (lang de aan/uit knop ingedrukt houden. Die apps blijven ook na sluiten stroom slurpen en na een reset zijn ze echt op standje nul.

 2. Arjen zegt

  Had ook lang last dat mijn batterij leeg raakte na aantal uur. Een tip opgevolgt om hem een factory reset te geven opgevolgt. Nu met intensief gebruik: houdt bij mij in hele dag synchroniseren, wifi en gps aan, uurtje bellen, rond de 3 uur internet (vrachtwagen chauffeurs hebben het druk :-)) en een uurtje in de pauze programma gemist kijken, dan gaat hij bij mij rond de 20 uur mee. Oftwel kan de hele dag met de S2 spelen en ’s avonds even opladen en voila de volgende ochtend 3 uur gaan we weer op pad.

  Ik hoef hem de hele dag niet op te laden. Hij staat nu ook al 23 dagen aan zonder vast te lopen of te herstarten.

  Samsung Galaxy S2 hi abbo en android 4.0.3 laatste update.

 3. wieger zegt

  ik gebruik mijn mobiel gemiddeld, en zou misschien 1.5 a 2 dagen met mijn batterij kunnen. laten we het gewoon maar op 1 dag houden. dit komt door het gebruik van wifi en gps en andere apps die dan gelijk aan het werk gaan als hij uit standbij gaat.
  laat ik hem op standbij staan haal ik 2 a 2.5 dagen.

  ik moet eerlijk toegeven dat hij met de ice update sneller leeg is, maar hij draaid wel super stabiel. en ik heb liever een stabiel toestel wat ik elke avond moet opladen, dan een toestel die 7 dagen mee gaat maar maar een halve dag werkt.

  ben heel tevreden met de ice update en hoop dat de 4.0.4 nog beter is.

Praat mee